Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ



του Κώστα Καρδαρά
Ιατρού
Περιφερειακού Διοικητή Θεσσαλίας του Εθνικού Μετώπου


Τον Ιανουάριο του 1996 μια βαθιά εθνική κρίση συγκλόνισε την Ελλάδα. Μία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας οδήγησε σε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας επί των στρατηγικής σημασίας βραχονησίδων των Ιμίων.


Η υποστολή της Ελληνικής σημαίας από το εθνικό έδαφος από μία ομάδα τούρκων βατραχανθρώπων, σε συνδυασμό με την καλά ενορχηστρωμένη ενδοτικότητα της Ελληνικής κυβερνήσεως, οδήγησε στη μόνιμη αμφισβήτηση από την Τουρκία της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, με το καθεστώς των γκρίζων ζωνών.

· Ο τρόπος ενάρξεως και κλιμακώσεως της κρίσεως,

· Η ύποπτη αδράνεια και απάθεια της ελληνικής κυβερνήσεως,

· Ο θάνατος με ύποπτες συνθήκες όλων των τούρκων στρατιωτικών που μετείχαν στις επιχειρήσεις,

· Οι «αδιευκρίνιστες» συνθήκες πτώσεως του καταρριφθέντος ελικοπτέρου,

δίνουν αφορμή για σενάρια διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος

Την ώρα της ντροπής που ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος «βάφτιζε» την υποσταλείσα ελληνική σημαία «πανί που το πήρε ο άνεμος» και ο Πρωθυπουργός Σημίτης, ευχαριστούσε δημοσίως τις ΗΠΑ που του επέβαλλαν να απεμπολήσει ξεδιάντροπα την εθνική μας κυριαρχία, τα σύνορα του Ελληνικού κράτους ορίστηκαν ανεξίτηλα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον τρόπο που γνωρίζουν καλά εδώ και χιλιετίες.

Με το αίμα των ηρώων του έθνους!

Τρείς αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, κατερρίφθη, σύμφωνα με ανεπίσημες ερμηνείες, από τα τουρκικά πυρά.

Παρά ταύτα, οι ένοπλες δυνάμεις εκτελώντας της εντολές της πολιτικής ηγεσίας, απαγκιστρώθηκαν από την περιοχή, αφού υπέστειλαν την σημαία από τα Ίμια.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, υπεστάλη αμαχητί η ελληνική σημαία από εθνικό έδαφος.

Η θυσία των ηρώων όμως, δεν πήγε χαμένη. Με τις τεράστιες δυνάμεις αναγεννήσεως του το ελληνικό έθνος, την μετέτρεψε σε διαχρονικό σύμβολο αυταπάρνησης και ηρωισμού.

Όπως στις Θερμοπύλες, η ήττα μετατράπηκε με την έμμεσο προσπέλαση της θυσίας, σε μεγαλειώδη νίκη στο ηθικό επίπεδο!

Τα σύνορα της χώρας σε αυτή τη μεριά του Αιγαίου, εκεί που η άθλια πολιτική ηγεσία δεν άφησε έκτοτε την ελληνική σημαία να υψωθεί, έχουν ένα κολοσσιαίο, βαθιά ριζωμένο ορόσημο: τους τρείς ήρωες των Ιμίων που φρουροί ακοίμητοι το φυλάνε, προτρέποντας και παραινώντας τους κάθε ηλικίας νέους της δικής μας και των επερχομένων γενεών, στο δρόμο της θυσίας, του καθήκοντος και της προσφοράς στην πατρίδα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, που το έθνος δέχεται συντεταγμένη επίθεση, στο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, από το παγκόσμιο κατεστημένο και τους εγχώριους υπηρέτες του, που υποβαθμίζεται εξοντωτικά το βιοτικό μας επίπεδο, απεμπολούνται ο εθνικός πλούτος και οι ενεργειακές πηγές και παραχωρείται η εθνική κυριαρχία, οι νεκροί των Ιμίων δείχνουν τον δρόμο.

Το Εθνικό έδαφος, η Ενδοχώρα του Ελληνικού Έθνους, είτε πρόκειται για το έδαφος, είτε για την γλώσσα, την θρησκεία και τον πολιτισμό είτε για τα υγιή κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού σε υγεία, παιδεία, εργασία, αναψυχή και δημιουργία, δεν θα παραδοθούν χωρίς μάχη.

Τα εθνικά και κοινωνικά δίκαια των Ελλήνων, τα ποτισμένα με το αίμα και τον ιδρώτα αναρίθμητων γενεών, είναι το φρούριο που καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε.

Είναι μία μάχη που πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε.

Ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και χιλιάδες άλλοι μας δείχνουν τον δρόμο.

Ας είναι δοξασμένη η μνήμη τους στους αιώνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου