Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μάντης κακών ;



 Η περίπτωση της δολιοφθοράς ως έννοια και ως έκφραση πονάει…
Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και του εθνομηδενιστή Χριστόφια την επικήρυξε αναζητώντας την αρωγή της δευτερεύουσας θεάς της αρχαιότητας, της "Ειλειθυίας" προκειμένου να έχει έναν ανώδυνο… τοκετό.
Γιατί περί τοκετού πρόκειται, αφού καλείται να γεννήσει εξηγήσεις, που κατά τα φαινόμενα δεν διαθέτει πειστικές.
   
Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει εμπλακεί η Ελληνική ΕΥΠ και ερευνά την περίπτωση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αυτοκίνητα με Τουρκοκυπριακές πινακίδες από τα κατεχόμενα, τα οποία εθεάθησαν κοντά στο σημείο της καταστροφής, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει συσκέψεις την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, γίνεται μια λυσσαλέα προσπάθεια να φορτωθούν οι ευθύνες στην Εθνοφρουρά.
Η κυβέρνηση του εθνομηδενιστή, μαθημένη να κάνει θελήματα πότε στο Ισραήλ και πότε στους Αγγλοαμερικάνους, έκανε και σ’ αυτή την περίπτωση το καθήκον της…

Ο εντοπισμός, η άφιξη και η επ’ άπειρον αποθήκευση




Πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού παίρνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνόφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για επιθεώρηση, στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το Ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας. Ευθύς οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.

Τα κιβώτια φτάνουν στην βάση την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009.
Και ο όλεθρος πλέον είναι εδώ…
Μια ακόμα επαχθής συναλλαγή ξεκινάει… Κανείς άλλος λόγος δεν συντρέχει για να αποθηκευτούν στην Κύπρο. Απολύτως κανείς!
Στρουθοκαμηλίζοντας στο έδαφος κάποιων διατάξεων του Ο.Η.Ε. και υπό το πρόσχημα των Αμερικάνικων πιέσεων, δέχτηκε να αποθηκεύσει τα κατασχεμένα μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν φυσικά…  Υποψιαζόμαστε το αντίτιμο αυτής της συναλλαγής…

Αλλά ας δούμε λίγο το ιστορικό της υπόθεσης και τι μπορεί να προκύπτει απ’ αυτό:

Τι κυνηγάνε οι Αμερικάνοι


Τους ανησυχεί πάρα πολύ η διακίνηση εξειδικευμένων οπλικών συστημάτων Ρωσικής κατασκευής και τρέχουσας τεχνολογίας μεταξύ χωρών όπως η Συρία, το Ιράν, η Β. Κορέα, που θεωρούνται κράτη της black list ή αλλιώς “κράτη παρίες” (rogue countries). Χώρες δηλαδή που τις τοποθετούν στο περιθώριο του συστήματος.
Τέτοιο όπλο θεωρείται και το Ρωσικό Club-K το οποίο σύμφωνα με τους κατασκευαστές του μπορεί να καταστρέψει ακόμα και αεροπλανοφόρο. Ένα πυραυλικό σύστημα υψηλής ακρίβειας, μεγάλης εκρηκτικής ισχύος, μεγάλης εμβέλειας και κυρίως εύκολα μεταφερόμενο, αφού λύνεται, καμουφλάρεται και μεταφέρεται μέσα σε απλά κοντέινερ. Το Club-K, μεταφέρεται όπου να ‘ναι, στοχεύει μέσω δορυφόρου και καταστρέφει ισχυρές μονάδες του αντιπάλου.


Τι μπορεί να μη διαθέτει πλέον το ταπεινό Κυπριακό Ναυτικό

Μετά το σημερινό δυστύχημα – αδράνεια – δολιοφθορά, τίθεται ένα πολλαπλό  επιχειρησιακό ερώτημα: Πόσο μπορεί να επλήγη το Ναυτικό της Κύπρου; Τι μπορεί να μην διαθέτει πλέον; Τι επιπλέον κενό μπορεί να δημιουργήθηκε ξαφνικά στην Ελληνική άμυνα;
Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει την προ της εκρήξεως κατάσταση. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ανησυχία μας η οποία είναι σφόδρα πιθανόν να ισχύει. Αλλά οι ΑΚΕΛηστές μιλούν ασαφώς για κάποια πυρίτιδα κι όχι για ολόκληρο οπλοστάσιο, όπως προκύπτει από τα επίσημα κι απόρρητα στοιχεία. Με την ίδια λογική δεν μας έχουν πει τις πραγματικές απώλειες.

Είπαμε, έχουμε να κάνουμε μ’ ένα περίεργο ον, που ενδημεί στην νότια και την νοτιοανατολική Ευρώπη.
Με τον Στρουθοχαμελέοντα…


ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Shaldag 1 Κατασκευής Israel Shipyards. Με σταθεροποιούμενο πυροβόλο των 30 χλστ., και θερμική κάμερα της Rafael.

Esterel 32L 1 «Σαλαμίς». Με στοιχείο ESM για τη σκόπευση των Exocet MM-39.

Rodman 55 2

Vittoria 2 Των ιταλικών ναυπηγείων Cantiere Navale Vittoria. Σύμβαση 17 εκατ. λιρών (2003). 13 Σεπτεμβρίου 2004 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», επίσημη ένταξη σε υπηρεσία.

«ΠΠ Πλωτάρχης Ελευθέριος Τσομάκης ΠΝ» (Ρ03) και «ΠΠ Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου ΠΝ» (Ρ04).

«Κερύνεια» P-02 1 Πρώην «A268 Κνωσός».


ΕΠΑΚΤΙΑ ΑΜΥΝΑ

ΜΜ-40 Exocet
Block II 3 Τρεις τετραπλοί εκτοξευτές και 24 βλήματα ΜΜ40 Exocet Block II επί ισάριθμων οχημάτων. Σταδιακά, τα βλήματα υπόκεινται σε πρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης-αναβάθμισης για την επέκταση της διάρκειας ζωής τους κατά 10 - 12 έτη. Είναι άγνωστο αν επέζησαν από την έκρηξη. Στην περίπτωση που αυτά στεγάζοντο σε υπέργεια βάση, θα έχουν καταστραφεί. Και σ’ αυτή την περίπτωση η Ελληνική Κυπριακή άμυνα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κενό. Είθε η θεία φώτιση να τους επισκέφτηκε έγκαιρα…   

Ελπίζουμε σ’ αυτή τη εκδοχή, αλλά δυστυχώς δεν την πιστεύουμε.
Τα γεγονότα το ένα μετά το άλλο μας επιβεβαιώνουν...

Δεν είμαστε μάντεις κακών, αλλά πολύ απλά γνωρίζουμε την πολιτική τους και τις προθέσεις τους.
Τους βλέπουμε σε καθημερινή βάση με τι σφοδρότητα επιτίθενται σε οτιδήποτε Ελληνικό, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια.
Κάνοντας το άσπρο μαύρο και στην παρούσα σημερινή τραγωδία αγωνίζονται να ξεσαμαρώσουν φορτώνοντας τις ευθύνες τους – πασιφανείς διά γυμνού οφθαλμού – σε άλλους και εν προκειμένω στην Εθνική φρουρά.
Θα προσπαθήσουν να το κουκουλώσουν…
Τους γνωρίζουμε σαν κάλπικες λίρες!
Μου θυμίζει κάτι από εκείνη την έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικών στη Μαλακάσα τα Χριστούγεννα του 1987. Δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο τότε. “Κανείς” δεν βρήκε τίποτα… Προέκυψε μόνο ότι έλειπαν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών, που ξαφνικά χρησιμοποιήθηκαν στο πόλεμο Ιράν – Ιράκ.
Πέρασε κι αυτό στην ιστορία κατά την προσφιλή μέθοδο των τίμιων δημοκρατών…
Κι όλοι εμείς που ανησυχούσαμε τότε αλλά και τώρα;
Εμείς είμαστε πάντα οι κακοί. Οι κακές γλώσσες. Οι συνομωσιολόγοι.
Πολύ θα ήθελα να ήμασταν. Να είχαν δίκιο εκείνοι. Αλλά δυστυχώς δεν…

Υπάρχουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δράση τους.
Υπάρχουμε κι εμείς που δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Υπάρχει κι ο αδέκαστος κριτής να προστατέψει τον αγώνα μας.



Γ. Βεργιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου