Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή …μέχρι να βρει την τσέπη του Έλληνα?


Χτες ( Πέμπτη 8/12/2011) έτυχε να είμαι μάρτυς στο Ειρηνοδικείο 
Ν. Μουδανιών Χαλ/κής.
Παράξενα πράγματα συνέβησαν εκεί….
Δεν θα αναφερθώ σε όλα. Τρεις υποθέσεις μου έκαναν εντύπωση και θέλω την νομική σας συμβουλή...

1, Κυρία –μένει σε υπερυψωμένο υπόγειο, ένα μέτρο από το έδαφος- την κατηγορούσαν ότι ταΐζοντας τις γάτες της γειτονιάς  με ξηρή τροφή, προκαλούσε προβλήματα  στους άλλους ένοικους. Δεν απέδειξε κανένας  ότι οι γάτες (4) που ήταν στο μπαλκόνι της την ώρα που πέρασε η αστυνομία ήταν δικές της.  Το παραδέχτηκαν  όλοι οι μάρτυρες ότι έψαχναν για τροφή.
Καταδικάστηκε. Γιατί?
2, Κάποιος άλλος που ζει σε κάποιον οικισμό μόνιμα, σε οικοδομή η οποία δεν έχει άλλους κατοίκους  τον χειμώνα, έβαλε έναν σκυλάκι σε κοινόχρηστο χώρο.  Όχι αυθαίρετα. Ζήτησε την άδεια όλων των ιδιοκτητών οι οποίοι και του την έδωσαν. Εκτός από έναν. Παρ΄ όλα αυτά από ότι κατάλαβα είχε την έγκριση της πλειοψηφίας. Και μάλιστα το επικροτούσαν γιατί πρόσεχε την οικοδομή όλον τον χειμώνα από τις διαρρήξεις.
Και αυτός καταδικάστηκε. Γιατί?
3, Όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι δεν είχαν άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, ασφάλεια, κλπ. έπαιρναν άλλη δικάσιμο με προτροπή του δικαστηρίου, αν και έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα και ότι δεν είναι σίγουροι ότι θα βγάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.  Δηλαδή έλεγαν ότι θα συνεχίσουν να είναι κινητές καρμανιόλες στους Ελληνικούς δρόμους με προτροπή του δικαστηρίου.
Είναι να τρελαίνεσαι.
Τελικά καταδίκασαν μόνο Έλληνες.

Κάθε  νομική άποψη δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου