Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Θα λογοδοτήσουν για την χρεοκοπία

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες η πολιτική τάξη της χώρας με τη συνδρομή των τεχνοκρατών, των συνδικαλιστών και των ισχυρών μέσων μαζικής ενημέρωσης, λυμαίνεται τον τόπο.
Τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης υπήρξαν εξόχως αποκαλυπτικά των όσων είχαν λάβει χώρα για πολύ χρόνο. Αποκαλύφθηκε η εσφαλμένη κατεύθυνση της μονομέρειας του δήθεν ευρωπαϊσμού και του δανεισμού στην οικονομία, αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για τίποτα και σε τίποτα, αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία χειραγωγούσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με την διαρκή διεκδίκηση και ότι εμείς υποχωρούσαμε και υποχωρούμε.


Σε όλα αυτά θα μπορούσε κανείς να αποδώσει ανεπάρκεια, ανικανότητα, υποτελή διάθεση, δειλία. Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο. Η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου. Αυτό δεν θα διαγραφεί ποτέ από τη συνείδηση των Ελλήνων. Αυτή η αντίληψη νομικισμού περί παραγραφών και η καλλιέργεια ελαττωμένης μνήμης στους πολίτες είναι τούτη την ώρα μικρότερης ισχύος από την ιστορία. Ζητούν να επανέλθουν (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Αριστερά, Καρατζαφέρης) αφού πρωταγωνίστησαν στην παρακμή, την απεμπόληση της κυριαρχίας, στην χρεοκοπία και την οικονομική εξαθλίωση του λαού.
Λοιπόν, αυτή τη φορά θα πρέπει να πληρώσουν. Ανεξαρτήτως των όποιων νομικών ισχυρισμών ο πλούτος των κλεφτών πρέπει να δημευθεί. Προμήθειες από έργα, εξοπλισμούς, προγράμματα, ομόλογα, δόλιοι δανεισμοί και σχέσεις με το διεθνές τραπεζικό σύστημα, χιλιάδες ύποπτοι κωδικοί στην Αυτοδιοίκηση, το αίσχος των υπερβάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων και πολλά, πάρα πολλά. 
Αλλά όλα θα κριθούν.
Οι Έλληνες έχουν συνείδηση και πλήρη αντίληψη ότι δεν θα προχωρήσει η ιστορική εξέλιξη αν δε λογοδοτήσουν.
Θα πληρώσουν όλα όσα πρέπει αυτή τη φορά.
O λαός δεν θα ξεχάσει, καμία θεσούλα δεν θα τον καταστήσει συνεργό.



Πηγή: http://www.ethnikometopo.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου