Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η νέα δημαρχιακή αρχή της Χειμάρρας προκαλεί τους Έλληνες


 Τι καταγγέλλουν 
οι ομοεθνείς μας στη Βόρειο Ήπειρο

Οκτώ μήνες μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Δήμου της Χειμάρρας, δυστυχώς για τον Ελληνισμό του τόπου, ακόμη και οι πιο καχύποπτοι ως προς τις προθέσεις του νέου Δημάρχου δεν θα περίμεναν να δικαιωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Το μόνο «θετικό» έργο το οποίο μπορεί να επιδείξει η νέα διεύθυνση του Δήμου είναι να προβάλλει ως δικά της, έργα τα οποία είναι σε όλους μας γνωστό πως είχαν δρομολογηθεί από την διοίκηση του Βασίλη Μπολάνου.

Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τρεις περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις του Δήμαρχου κάθε άλλο παρά το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινότητας μας υπηρετούν: :

α) Ο γνωστός σε όλους «ΤΣΑΝΗΣ», προσπαθεί δικαστικά να υφαρπάξει την περιουσία από 150 οικογένειες Χειμαρριωτών. Μετά από την απόφαση το ανωτάτου αλβανικού Δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει ο Βασίλης Μπολάνος επανέφερε την υπόθεση για συζήτηση σε πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως κατά την συζήτηση της υποθέσεως η δημαρχιακή αρχή δεν εκπροσωπήθηκε. Δεδομένης της δημοσιότητας της υπόθεσης κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη στάση.

β) Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός αναστάτωσε την Χειμαρριώτικη κοινότητα και τους απανταχού Έλληνες. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άστοχη ενέργεια να απομακρυνθεί η προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα από το σημείο που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι. Η στενάχωρη αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κ. Γκόρος σε απάντηση αίτησης της «ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» και λοιπών πολιτιστικών σωματείων, είχε χορηγήσει άδεια και δεν παραπλανούσε την οικογένεια μέχρι τελευταίας στιγμής για το αντίθετο.

γ) Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης σε όλες της περιοχές της Χειμάρρας. Αλβανοί μεγαλοκατασκευαστές χτίζουν ανεξέλεγκτα σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, στις Δρυμάδες και το Γιάλι χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Σαν να μην φτάνει αυτό αντί η δημοτική αρχή να καταγγείλει και να εμποδίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την περίπτωση του Αλμπάν Τζιλάρη, ο οποίος ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές έχτιζε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένεια Κάππο από το Βούνο χωρίς ποτέ να πάρει άδεια οικοδομής. Ο ίδιος κατασκευαστής εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή Λογαρά όπου έχει διαπράξει ανεπανόρθωτη περιβαλλοντολογική καταστροφή. Αλήθεια σε ποιες νόμιμες διαδικασίες έχει προσφύγει ο Δήμος Χειμάρρας για την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου έργου;

Η «ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στην δημαρχιακή αρχή αναλαμβάνει πρωτοβουλία ίδρυσης συνδέσμου άμεσα ζημιωθέντων στην περιοχή του Παλέρμου, με σκοπό να βοηθήσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες να παραστούν στη δίκη υποστηρίζοντας τα συμφέροντα τους.

Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης να επικοινωνήσουν μαζί μας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών για την αποτροπή της απαράδεκτης και γενοκτόνας αυτής ενέργειας.

Πεποίθησή μας είναι πως η προτομή του Αριστοτέλη πρέπει να είναι σε περίοπτη θέση της πόλεως μας και σε αντίθεση με την λιποψυχία ορισμένων η «ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί ο πόθος μας.

Όσον αφορά την παράνομη δόμηση και προσπάθεια αλλοίωσης φυσιογνωμίας της περιοχής στο σημείο και στο μέτρο που μας αναλογεί η δημαρχιακή αρχή θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της. Όντας σίγουροι για την σωστή διοίκηση του Δήμου από τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» καλούμε οποιονδήποτε έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν τυχόν ευθύνες του να τα δημοσιεύσει άλλως να σταματήσει την λασπολογία και την προπαγάνδα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η διοίκηση της παράταξης «Ομόνοια» παρέδωσε το πρωτόκολλο στη νέα διοίκηση του Δημαρχείου κάτι το οποίο δεν συνέβη όταν ο Βασίλης Μπολάνος παρέλαβε το Δημαρχείο από την παράταξη του Σ.Κ Αλβανίας όπου ο απερχόμενος τότε Δήμαρχος με την σφραγίδα του Δημάρχου στη τσέπη αγνοούταν για μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου