Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;


Του Εμμ. Ν. Κώνστα
Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου
Οι συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι απελπιστικές. 
Η υπομονή των ανθρώπων εξαντλείται, οι αυτοκτονίες- έσχατο όριο ανθρώπινης απελπισίας- φτάνουν τις 3.500, αριθμός που δεν έχει ανάλογο στην σύγχρονη πολιτική ιστορία. Ένας λαός φύσει αισιόδοξος και δημιουργικός, ένας λαός υπερπολύτιμων ανθρώπων που δίνουν υψηλά δείγματα ικανοτήτων σε όλη την ανθρωπότητα, έχει βυθισθεί στο σκότος της χρεοκοπίας. 
Ασφαλώς, το επιχείρημα ότι έχουν ευθύνη και οι πολίτες για τις κυβερνήσεις τους έχει λογική βαση, όμως, η ευθύνη των θυτών δεν είναι ίδια με αυτή των θυμάτων έστω και αν τα θύματα είχαν συμμετοχή στα λάθη. Αυτός ο πολιτικός κόσμος των αχρείων της μεταπολιτεύσεως, με την πολύτιμη αρωγή του οικονομικού κατεστημένου και των τεχνοκρατών, των δημοσιογράφων και όλων των παρατρεχάμενων, έχει ευθύνες για την ανθρωπιστική κρίση του σήμερα, που δεν μπορούν να παραγραφούν.


Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν, όσο και αν το χρειάζεται, δεν έχει χρόνο. 
Δεν μπορείς να θυσιάσεις ούτε έναν Έλληνα, ούτε να αδιαφορήσεις για την τύχη ενός ασθενούς. Δεν μπορείς να στερείς την ίδια την επιβίωση. Αν δεν καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει και δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα έσχατα όρια επιβίωσης και αξιοπρέπειας, τότε να αποσυρθούν, να εγκαταλείψουν την προίκα των επικοινωνιακών μέσων, της αναγνωρισιμότητας, του πλασματικού κύρους.

Αυτή η κυβέρνηση, η τελευταία των ψευδοελίτ της μεταπολιτεύσεως γνωρίζει, το εφήμερο των δυνατοτήτων  της. 
Γι' αυτό αν θέλει να εξυγιάνει τα φοβερά ατοπήματα δεκαετιών, πρέπει άμεσα να δώσει απτά δείγματα γραφής. Χωρίς καθυστέρηση, κτύπημα στη γραφειοκρατία, στη διαφθορά, στη σπατάλη, στην πολυτελή διαβίωση. Άμεσες λύσεις αδιαφορώντας να βρίσκονται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών οδηγιών. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει φάρμακα σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς όταν πεθαίνουν άνθρωποι , αυτός ο κανόνας ακολουθείται ήδη σε πολλά κράτη. 
Οι προμήθειες δεν μπορούν να είναι εισαγόμενες, έξω από κάθε λογική, αυτοί που μας δανείζουν αν αρνηθούν, τότε πρέπει να μας δώσουν χρήματα χωρίς τόκο...

Κάθε μέρα, κάθε ώρα είναι σημαντική. αν αυτή η κυβέρνηση επιλέξει την προσήλωση σε στείρες συμμαχίες από τη σωτηρία του λαού, σύντομα θα έχει αποδοκιμαστεί και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου