Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ



Του Κωνσταντίνου Αρμπούζου
Μέλους Γραμματείας Εθνικού Μετώπου Επαγγελματιών

Η περίπτωση των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» που συγκυριακά συνευρέθηκαν προκειμένου να διεκδικήσουν την είσοδό τους, στο αμαρτωλό μεταπολιτευτικό κοινοβούλιο, άνδρες και γυναίκες προερχόμενοι, από τα ίδια πολιτικά κέντρα που οδήγησαν στην κρίση, επιβεβαιώνει το συμπέρασμα: ότι οι ευκαιριακές συσπειρώσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν πολιτικό κίνημα.


Την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, ενός λαού που απεγνωσμένα αναζητά μια λύση και ταυτόχρονα αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι πρώτιστα οφείλουμε να συντρίψουμε τα πρόσωπα και τα κόμματα της παρακμής, την πέτυχαν και στη συνέχεια λίγο η έλλειψη ιδεολογικού προσδιορισμού, λίγο η ασάφεια του προγραμματικού λόγου, πολύ ίσως, οι προσωπικές φιλοδοξίες που κυρίως εξέθρεψαν το σχήμα, ήρθε η διάλυση.

Σήμερα, οι λεγόμενοι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως κεντροδεξιοί, μάλλον εκτός περιβάλλοντος Καμένου, ανακάλυψαν την ελαφρότητα , την ανεπάρκεια ακόμα και τους επικίνδυνους ακροβατισμούς του ανδρός. Αυτός που αντιλαμβάνεται όψιμα τα γεγονότα, μπορεί να είναι πολιτικός;

Η πολιτική κρίση θα φέρει κι’ άλλη κινητικότητα, θα φέρει νέες ανακατατάξεις και σίγουρα θα αποδυναμώσει τα κόμματα των εντολοδόχων, που ίσως προσωρινά να χαίρονται, για αυτούς τους λόγους πρέπει ο ελληνικός εθνικισμός να είναι όρθιος και συγκροτημένος, όπως το Εθνικό Μέτωπο το προβάλλει.
Απαντάμε στα πραγματικά προβλήματα, με σοβαρότητα και ιδεολογική οπτική, χωρίς να χρησιμοποιούμε φθαρμένα πρόσωπα και συνταγές.

Μια πρώτη καλή υπηρεσία όλων αυτών που στελεχώνουν κόμματα όπως αυτό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι η απόσυρσή τους, μαζί με τις ιδέες τους είναι και αυτοί το ίδιο αποτυχημένοι.
Αν θέλουν να επανέλθουν ας αποσυρθούν ένα ικανό χρονικό διάστημα για τους αναγκαίους καθαρμούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου