Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Επιστολή του Εμ. Κώνστα προς τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας.



Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Εθνικό Μέτωπο εκτιμά ότι πρέπει ολόκληρος ο επαγγελματικός κόσμος που ασχολείται με αυτό  τον τομέα να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στάση, απολύτως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας και της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτά, ο αρχηγός του κινήματος Εμ. Κώνστας,  απηύθυνε επιστολή προς τις τουριστικές επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή θα είναι η έναρξη σε μια σειρά από πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται.



Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστή η βαθύτατη κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Κρίση που εκτείνεται σε όλη την κοινωνία με δραματικές επιπτώσεις. Ο τουρισμός, παρουσιάζει όπως κάθε επιχειρηματική δράση και αυτός πολλά προβλήματα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια ελπίδα στη γενικότερη προσπάθεια για την επιβίωσή μας.

Εκφράζοντας την επιθυμία του κινήματος που έχω την τιμή να ηγούμαι αλλά και πολλών άλλων συμπολιτών μας, θέλησα να απευθυνθώ σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά για να σας επισημάνω ορισμένες σκέψεις και προτροπές που θα λειτουργήσουν θετικά για όλους του Έλληνες.

Η περίοδος που ξεκίνησε βρίσκει τις μονάδες έτοιμες να υποδεχτούν τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, σε τόπους ευλογημένους που τους κάνετε ξεχωριστούς με την μοναδική σας ικανότητα να φιλοξενείται όπως μόνο εμείς προαιώνια γνωρίζουμε. Είναι δεδομένες οι πολλές και μεγάλες αντιξοότητες που  έχει προξενήσει το τραπεζικό σύστημα, το δυσκίνητο και αντιπαραγωγικό κράτος, η δυσκολία της χώρας στο διεθνές περιβάλλον που έχει προκληθεί από την ανεπάρκεια των κυβερνώντων. Παρόλα αυτά είναι εξίσου δεδομένη η μοναδική σας ικανότητα να ξεπερνάτε τα προβλήματα αφού ο καθένας από εσάς είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας

Σήμερα, που η ανεργία έχει λάβει απίστευτη έκταση και συντρίβει την πατρίδα αναλογιστείτε την αξία των προσλήψεων μόνο Ελλήνων εργαζομένων. Η εργασία των συμπατριωτών μας θα έχει άμεσες κυριολεκτικά θετικές συνέπειες στην επιχείρησή σας. Η ποιότητα των υπηρεσιών , η τουριστική συνείδηση, η ενδυνάμωση του εισοδήματος, η βελτίωση όλων των μεγεθών της οικονομίας που πολύ γρήγορα θα σε απασχολήσουν, σχετίζονται με τη δικής σου στάση.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επιλεγούν Ελληνικά προϊόντα για την κάλυψη όλων των αναγκών της επιχείρησής σου. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία το 70% του εισαγόμενου συναλλάγματος έφυγε και πάλι στο εξωτερικό από τις εισαγωγές των προϊόντων που εισήχθηκαν. Ακόμα, όπως γνωρίζεις καλά η εξαιρετική εικόνα της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την σπάνια ποιότητα των δικών της αγαθών. Αυτή την τόσο σημαντική πληροφορία- απόφαση μπορείς να την υλοποιήσεις μόνον εσύ. Όπου αντικειμενικά υπάρχει ζήτημα, εκεί η δική σου προτροπή μπορεί να ωθήσει τους συμπατριώτες μας να αντιληφθούν τις δημιουργικές τους δυνατότητες στο χώρο της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. .

Είναι κρίσιμος ο ρόλος των τουριστικών επιχειρήσεων αφού αυτοί είναι την ίδια ώρα πρεσβευτές, εμπορικοί ακόλουθοι, πολιτιστικοί ακόλουθοι και αυθεντικοί εκφραστές της εικόνας του έθνους. Διαφωτίστε όπως μόνον εσείς γνωρίζετε τους επισκέπτες σας για την Ελλάδα του χθες, του σήμερα, του αύριο.

Το Εθνικό Μέτωπο ένα κίνημα που γεννήθηκε από την Ελληνική κοινωνία και αγωνίζεται για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας θα είναι πάντα δίπλα σας.

Με την ελπίδα ότι θα συμφωνήσουμε σε δράσεις που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα μακριά από την ολιγωρία και την εξάρτηση των πολιτικών κύκλων που οδήγησαν τον τόπο μας στην σημερινή κατάσταση, σας ευχόμαστε καλές δουλειές. 
Ας ανατείλει ο ήλιος της Ελλάδας γεμάτος χαρά και δημιουργία.


Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Αρχηγός του Εθνικού Μετώπου







1 σχόλιο:

  1. Μανόλη, οι τ.επιχειρήσεις έκαναν συντήρηση/βαψίματα με αλλοδαπούς, προσέλαβαν αλλοδαπούς για κηπουρούς-λαντζιέρες-καμαριέρες-σερβιτόρους, παιδιά του πρώην ανατολικού μπλοκ, από σχολές τουριστικών επαγγελμάτων σε μορφή εκπαίδευσης για τις λοιπές θέσεις. Πάνω απ'το 80% των εργαζομένων σε μικρές οικογενειακές μονάδες είναι αλλοδαποί, το κράτος που είναι?

    "Γιος ξενοδόχου με εθνική συνείδηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή