Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Νέα φάση της κρίσης




Ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των χρεοκοπημένων χωρών, που οδηγούνται σε διαρκείς κυβερνητικές κρίσεις όσο προχωρούν οι συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο, η κυβέρνηση των τοποτηρητών από χθες δοκιμάζεται.


Μετά την περίεργη και πρόχειρη απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ - ήδη χθές είχε δεχτεί να συμπεριλάβει 2.000 στο προσωρινό σχήμα...- η ΔΗΜΑΡ που έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά και παρά τις αντιδράσεις ξενων κύκλων, αποφάσισε να διαφοροποιηθεί. Να σημειώσουμε ότι αν έκανε πραγματική εξυγίανση σε βάθος – έως και 2.000 απολύσεις - με τρόπο προβλεπόμενο, σταδιακό θα είχε πολλαπλάσιο όφελος αφενός και πλήρη αποδοχή αφετέρου, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την συχνότητα ούτε να δώσει την ευκαιρία γα τόσο θόρυβο.

Ήδη το ΙΚΑ παρουσιάζει έλλειμμα 8 δις. Ο ΕΟΠΠΥ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, η δημόσια υγεία και η παιδεία αντιμετωπίζουν ζητήματα οριακής λειτουργίας, οι ένοπλες δυνάμεις το ίδιο. Η ουσία της πολιτικής εξέλιξης βρίσκεται εκεί: στην πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει το λαό από την δυστυχία..

Η ανεργία που εξακολουθεί να θερίζει θα φέρει πολύ σύντομα νεο αδιέξοδο στα ασφαλιστικά ταμεία, όσο για την πορεία των επενδύσεων είναι λίγο - πολύ γνωστή. Σε αυτό το δυσμενές τοπίο προστίθεται και πιθανότητα εκλογών, ίσως το φθινόπωρο.


Το κύριο πρόβλημα δεν είναι ποιοί κλητήρες θα παίξουν το ρόλο της σημερινής κυβερνήσεως αλλά αν ο Ελληνικό λαός έχει αποφασίσει να αλλάξει πορεία με άξονα την εθνική - κοινωνική ανασυγκρότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου