Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Θέσεις του Εθνικού Μετώπου επί των προγραμματικών δηλώσεων και των πρώτων ημερών διακυβέρνησης


Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού έγιναν σε κλίμα γενικευμένης ευφορίας και υποστήριξης της προσπάθειας να απαλλαγούμε από τον κλοιό των δανειστών. Δεν περιελάμβαναν όμως τα επίμαχα σημεία για την κατεύθυνση της χώρας αφού κινήθηκαν σε επίπεδο περισσότερο συνθηματολογίας και προθέσεων και λιγότερο προγραμματικού λόγου.

Έγινε εκτενής αναφορά για την απομείωση του χρέους χωρίς να ορίζεται έστω από την δική μας πλευρά σε τι ύψος θα κυμανθεί. Δηλώθηκε ότι θα επιδιωχθεί η πλήρης ανάκτηση της κυριαρχίας, γεγονός μάλλον ασαφές αν συνεκτιμήσει κανείς ποιες αποφάσεις λαμβάνονται από το Ελληνικό κράτος και τι τύχη έχουν αν δεν είναι σύμφωνες με το ευρωπαϊκό δεδομένο. Αναφέρθηκε εκτενώς στην επαναφορά των εργασιακών σχέσεων ως προς την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων. Επαναφορά το μισθού στα 751 ευρώ έως το 2016 και κατάργηση των ειδικών σχέσεων που ισχύουν ως προς τους νέους εργαζόμενους. Αλλά δεν έδωσε καμία πειστική λύση ως προς την δημιουργία θέσεων εργασίας και την λύση στο τεράστιο ζήτημα της αντιμετώπισης του διεθνούς καταμερισμού εργασίας από την πατρίδα μας. Αποδεχομενος το παρόν υπόδειγμα παγκόσμιας οικονομίας και ανάπτυξης τι θα μπορέσει να καταφέρει περισσότερο από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και τις προγενέστερες.

Παρά το γεγονός ότι αναφέρθηκε στην αιμοδοσία του Ελληνικού λαού προς τις τράπεζες, δεν ήταν σαφής ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ η σεισάχθεια που έχει εξαγγελθεί θα γίνει με ενδιάμεσο φορέα μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών μέχρι ύψους δυο δισεκατομμυρίων, ποσού περιορισμένου ως προς τον σκοπό. Δεν αναφέρθηκε επίσης με ποιο τρόπο θα επαναχρηματοδοτηθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι. Ούτε τοποθετήθηκε στο ζήτημα των ανεξέλεγκτων κινήσεων των τράστ και των πολυεθνικών παρά μόνον στο ζήτημα της φορολόγησης μέσω των ενδοομιλικών σχέσεων.

Έκανε αναφορά γενικού περιεχομένου για την πολύτιμη γεωπολιτική θέση της χώρας και την αξιοποίησή της αναφερόμενος σε πολυδιάσταστη εξωτερική πολιτική γεγονός που δεν συνοδεύτηκε από ανάλογες κινήσεις τις επόμενες μέρες.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα χορηγήσει υπηκοότητα σε όλους τους δεύτερης γενιάς λαθρομετανάστες ξεκινώντας την αναμενόμενη μεταβολή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολτισμική. Υπογραμμίζουμε ότι ελάχιστες Ελληνίδες και Έλληνες που σε συνθήκες απόγνωσης ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμφωνούν με αυτή την λύση, όπως επίσης δεν συμφωνούν και όλοι οι νόμοι του Ελληνικού κράτους που σκοπεύει να τους ακυρώσει προκειμένου να επιβληθεί η διάλυση της εθνικής κοινωνίας με συνέπειες καταστροφικές. Σημειώνουμε επίσης την δήλωση ότι αναβαθμίστηκε η γενική διεύθυνση μετανάστευσης σε υπουργείο, γεγονός που εννοεί ότι προτίθεται να υποδεχτεί νέα ρεύματα και δεν σκοπεύει στον τερματισμό της κρίσης.

Η στάση της νέας κυβερνήσεως απέναντι στους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν η Τουρκική απειλή και οι διάφορες άλλες Βαλκανικές προκλήσεις, κρίνεται υποτονική και από τις δηλώσεις προκύπτει ένας αφοριστικός φιλειρηνισμός όχι μακριά από την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική, σε συνδυασμό δε με την επιβληθείσα υποβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων δημιουργεί ένα ακόμα ανησυχητικό μελλοντικό τοπίο

Στην παιδεία δρομολογείται μια άνευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση με σχολεία που θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν την ημιμάθεια και το διεθνισμό και πανεπιστήμια αφημένα  στην ακροαριστερή αλητεία.

Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα πλαίσιο θέσεων με δημοσιονομικούς στόχους, τραπεζικά και χρέος με σαφήνεια προς τα όργανα της Ε.Ε. κάτι που αποδεικνύει τον πρόχειρο και ολοένα ,μεταβαλλόμενο χαρακτήρα της κυβέρνησης.

Η επιδιωκόμενη ένταση στα μέσα ενημέρωσης από τον θόρυβο των ημερών για εθνική σκληρή στάση, θα πρέπει να προσδιοριστεί και να εξετάζεται η ουσία των γεγονότων και το πραγματικό περιεχόμενο των συμφωνιών και συνθηκών και όχι τα επιφαινόμενα.



Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου