Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η αμφισβήτηση του πολιτεύματος

του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Μετώπου 
Εμμανουήλ Ν. Κώνστα


Η βαθύτατη κρίση του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, έχει κινητοποιήσει όλους του μηχανισμούς του συστήματος με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να ελέγχουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρακολουθώντας τις ομιλίες του Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του συνόλου σχεδόν των ομιλητών, στο Athens democracy forum, σε συνδυασμό και με όλες τις άλλες αναλόγου περιεχομένου εκδηλώσεις, διαπιστώνεις τον πανικό στον οποίο βρίσκονται τα κέντρα εξουσίας απέναντι στην παρούσα πραγματικότητα αμφισβήτησης του "εκλεκτού" πολιτεύματος της Δύσης. Εξαντλητική επιχειρηματολογία για να πειστούν όλοι ότι η άμεση δημοκρατία είναι χειρότερη από την αντιπροσωπευτική και μόνον δια της εμμέσου αντιπροσωπεύσεως επιτυγχάνεται η ορθή διακυβέρνηση. Καθηγητές συνταγματικού και δημοσίου δικαίου, φιλοσοφίας, πολιτικής θεωρίας εστιάζουν στον εχθρό που δεν είναι άλλος παρά η άμεση θέληση του λαού. Αμφισβητώντας τα ίδια τα ιερά και τα όσια των αρχών τους, που θέλουν ως μοναδική πηγή εξουσίας το λαό. Τώρα, που η δυνατότητα έκφρασης του μπορεί χωρίς κόστος και τεχνικές δυσκολίες να κατοχυρωθεί και να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα, ξάφνου μεταβλήθηκαν οι απόψεις τους και θέλουν μόνον την αντιπροσώπευση...

Η απόρριψη του σχεδίου Ανάν παρά την αντίθετη γνώμη της πολιτικής τάξης, το ηχηρό ΟΧΙ των Ελλήνων τον Ιούλιο του 15, η απόρριψη της συνθήκης για το ευρωπαϊκό σύνταγμα, η απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους έδωσαν να καταλάβουν ότι σίγουρα η γνώμη του λαού δεν μας βολεύει. "Κορυφαίοι¨" συνταγματολόγοι αποφαίνονται κατά των δημοψηφισμάτων όπως ο κ. Βενιζέλος και χαρακτηρίζουν την μέθοδο επιλογή ολοκληρωτικών πολιτευμάτων, χρησιμοποιούν μάλιστα για να καταδείξουν το φαινόμενο ακόμα και τον Χίτλερ. Στο συνέδριο για την δημοκρατία κατέληξαν στο συμπέρασμα : ότι πρέπει να αποκλειστεί η ελεύθερη και ακηδεμόνευτη γνώμη του λαού ως εσφαλμένη μέθοδος. Πρόκειται για τον ορισμό της κρίσης πολιτεύματος, πρώτα από τα γεγονότα και ύστερα από την θεωρία. Δεν βολεύει την εξουσία η άποψη του λαού και δια της εμμέσου αντιπροσωπεύσεως που προϋποθέτει μηχανισμούς, χρήματα, παράλληλες εξουσίες, μέσα επικοινωνίας και διασύνδεση με την πραγματική εξουσία του χρήματος μπορούμε να ελέγχουμε τις εξελίξεις.


Ασυνεπείς και απέναντι σε όσα δίδασκαν, συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτούν την όποια δόξα εκ της ιστορίας αλλά μέσα σε σύγχυση να υποστηρίξουν το υπόδειγμα που παγκοσμίως αμφισβητείται και θεμελιώθηκε ως παρεκτροπή του Ελληνικού πολιτεύματος. Οι σύνεδροι δεν έστρεψαν τα πυρά τους στον ισλαμισμό, ούτε στον ολοκληρωτισμό, επέλεξαν να επιτεθούν στη λαϊκή εξουσία στο όνομα της οποίας έχτισαν τις καριέρες τους.

Το αντικειμενικό ζήτημα αμφισβήτησης του πολιτεύματος δεν θα ξεπεραστεί με τις συνήθεις πρακτικές, ακριβώς γιατί η ιστορία και πραγματικότητα είναι πιο δυνατές από κάθε ιερατείο.

Οι σαθρές ελίτ του παγκόσμιου στερεώματος, πολιτικές, ακαδημαϊκές, οικονομικές έχουν ξεγυμνωθεί και τα τέρατα που έχουν δημιουργήσει με την Ε.Ε πρώτη και καλύτερη καταρρέουν στο όνομα των αρχών που δήθεν εξυπηρετούσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου