Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πάντα ζωντανός στην ιστορική συνείδηση των Ελλήνων και των Ελληνίδων ο γενναίος Γρίβας.


Σαν σήμερα χάθηκε από την ζωή αλλά παραμένει ζωντανός στην ιστορική συνείδηση μας ο Γεώργιος Γρίβας - Διγενής, μια ηρωική μορφή με τεράστια εθνική δράση, πρότυπο αγώνων για την φυλή. Ο Γεώργιος Γρίβας που γεννήθηκε στο Τρίκωμο της Αμμοχώστου και σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Πολέμησε με γενναιότητα στο μικρασιατικό μέτωπο και παρασημοφορήθηκε. Πολέμησε επίσης με το ίδιο πάθος για την πατρίδα στο Βορειοηπειρωτικό μέτωπο ως επιτελάρχης της ΙΙ Μεραρχίας.


Δημιούργησε την οργάνωση Χ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου με τους κομμουνιστές. Είναι 
ο εμπνευστής και αρχηγός της ΕΟΚΑ που απελευθέρωσε την Κύπρο από το Βρετανικό ζυγό καταγράφοντας την συγκλονιστική δράση που θα υμνείται πάντοτε από την Ελληνική ψυχή και θα αποτελεί σημείο αναφοράς αντάρτικου εναντίον της τότε παντοδύναμης αυτοκρατορίας.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι η ωραιότερη σελίδα του Ελληνισμού στο δεύτερο μισό του αιώνα που πέρασε και απέδειξε τις βαθύτατες και ισχυρότατες δυνάμεις που διαθέτει το έθνος. Έδειξε ότι μπορεί η πατρίδα να νικήσει αρκεί να υπάρχουν αποφασισμένοι Έλληνες.


Αθάνατος θα μας οδηγεί 
στο δρόμο του καθήκοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου