Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Εθνικό Μέτωπο Επαγγελματιών


Η Ελλάδα που οικοδόμησε το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης καταρρέει κάτω από το βάρος των σφαλμάτων και των αντινομιών της. Σε αυτή την κατάρρευση πλήττονται όλες οι παραγωγικές τάξεις, που στο διάστημα αυτό έδιναν έναν αγώνα επιβίωσης και διατηρούσαν την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής απέναντι σε ένα εχθρικό κράτος.
Κάθε επαγγελματική, βιοτεχνική, εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα του σήμερα δεν είναι παρά απόπειρα αυτοκτονίας. Το κράτος έχει συμπράξει με το πολυεθνικό κεφάλαιο και τα διευθυντήρια που επιδιώκουν ευθέως την καταστροφή του Έλληνα επαγγελματία και την υπαγωγή του σε ένα μοντέλο οικονομίας και ανάπτυξης όπως αυτοί θέλουν, σύμφωνα με την κερδοφορία τους και τους παγκόσμιους και πάντως υπερκρατικούς σχεδιασμούς τους.

Το τραπεζικό σύστημα που κερδοσκόπησε επί σειρά ετών εξακολουθεί να συντρίβει τους επαγγελματίες. Τα επιτόκια παραμένουν ληστρικά οι όροι αβάστακτοι. Τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα που ρήμαξαν με τις αποφάσεις τους οι πολιτικοί (σπατάλη των καταθέσεων σε ομόλογα, καταθέσεις, ένταξη στα ταμεία ασφαλισμένων για πολιτικούς λόγους) εξακολουθούν να καταδιώκουν τους επαγγελματίες διατηρώντας τις πιο υψηλές εισφορές στην ευρωζώνη. Η τοκογλυφία, τραπεζική και κακοποιός, καταστρέφει επιχειρήσεις, σπίτια και ήδη, αναφέρονται περισσότερες από 74 αυτοκτονίες.
Τα ποσά που έδωσε το κράτος σε εγγυήσεις και μετρητά δεν έφτασαν ποτέ στην αγορά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ασφυξία και να αυξάνονται τα λουκέτα και η ανεργία. Ακόμα και σήμερα, που υποτίθεται ότι πολιτικοί και τεχνοκράτες αντιλαμβάνονται την χρεοκοπία του πρότυπου ανάπτυξης, δυστυχώς η υποτέλεια τους παραμένει ισχυρή και κινούνται στον ίδιο πάντα προσανατολισμό. Έτσι το περιβόητο σχέδιο ανάπτυξης, που εκπονείται στις Βρυξέλλες και στη Γερμανία με την σύμφωνη γνώμη της διεθνούς των τραπεζών, προβλέπει μια Ελλάδα προτεκτοράτο. Πάλι μονοσήμαντες επιλογές και αναγκαστική στροφή της οικονομίας εκεί όπου επιθυμούν οι μηχανισμοί κατανομής του κεφαλαίου. Ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση, φθηνή υπαλληλοποίηση, αναξιοποίητη περιουσία και εργασία, νέα μετανάστευση, εκμηδενισμός της πρωτοβουλίας του Έλληνα, που ήταν για αιώνες το μεγάλο του όπλο απέναντι στις εξελίξεις.
Το εμπόριο συνθλίβεται από το παραεμπόριο, η βιοτεχνία και η βιομηχανία από την εισαγωγή φθηνών αγαθών και οι επαγγελματικές ομάδες που διατηρούσαν ένα εισόδημα πλήττονται για να οδηγηθούν σταδιακά στην υπαλληλία. Η Ελλάδα των προσδοκιών τους δεν είναι ανάλογη με αυτή μιας προηγμένης χώρας, όπου υπάρχουν λιγότεροι επαγγελματίες αλλά το πρότυπο και το επίπεδο ανάπτυξης είναι διαφορετικό. Η σύγχρονη Ελλάδα των προσδοκιών τους είναι μια χώρα που θα έχει μεταβάλλει τον εργασιακό της χάρτη με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται σε μια άλλη ταχύτητα πολύ μακριά απ’ αυτή των ανεπτυγμένων χωρών.
Οι διαρκείς επιθέσεις του μεταπολιτευτικού κράτους στην ελληνική επιχείρηση και στον Έλληνα επαγγελματία με φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, ειδικούς φόρους, περαιώσεις. περαιώσεις Φ.Π.Α, συνθήκες προώθησης των επιχειρήσεων στην Βαλκανική, αναπτυξιακούς νόμους που διώχνουν την επιχείρηση ή την υποδουλώνουν στην τοκογλυφία, ένα κομματικό κράτος που διαστρέφει την έννοια της εργασίας και απαξιώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η σπουδή γύρω από ένα είδος επιχείρησης: των πολυεθνικών όπου άκριτα ευνοείται ενώ είναι γνωστό ότι θα φύγει όποτε το κρίνει σκόπιμο για την κερδοφορία του, η πλήρης απουσία σχεδιασμού για την ανάπτυξη κλάδων και τομέων παραγωγής, μια νοσηρή εμμονή σε δόγματα που έχουν τουλάχιστον για το τόπο μας καταστροφικά αποτελέσματα, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς απαγορευτικό για την ανάπτυξη.
Η αντίδρασή μας είναι όρος επιβίωσης. Πρέπει να σχηματίσουμε ένα μέτωπο ενάντια στην διάλυση της ελληνικής επιχείρησης, ενάντια στην καταστροφή του έλληνα επαγγελματία.
- Να τεθούν σε επανεξέταση όλες οι συνθήκες που οδηγούν σε μαρασμό την ελληνική οικονομία.
- Να γίνει πράξη η πολιτική που θα αντιμετωπίζει τα μονοπώλια και την ασυδοσία των πολυεθνικών.
- Να προστατευθεί ο έλληνας επαγγελματίας που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία, μαζί με τους εργαζομένους του, της ελληνικής οικονομίας.
- Θέλουμε μια οικονομία ελληνική, μια επαγγελματική κοινότητα αξιοπρεπή και ικανή να αναδείξει τα ευρηματικά και διοικητικά στοιχεία της.
- Να επιλεγούν ελληνικές και μόνο προμήθειες για το ελληνικό κράτος και κάθε δημόσιο φορέα.
- Να τεθεί σε έλεγχο η τραπεζική λειτουργία και να παύσει η πλήρης ελευθερία δράσεως σε ένα χώρο ολιγοπωλείου όπου ασφαλώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός και όπου έχει συντελεστεί ήδη ένα διαρκές έγκλημα για την ελληνική επιχείρηση και τα νοικοκυριά.
- Να σταματήσει η καταγραφή στοιχείων στο «Τειρεσία». Να εισάγονται μόνο κατόπιν τελεσίδικης δικαστικής απόφασης
- Να σχεδιαστούν και πάλι από μηδενική βάση όλοι οι τομείς και οι κλάδοι της εθνικής παραγωγής, αφού και μόνον από αυτούς τα ποσά που προκύπτουν στο ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο είναι τεράστια. Ο χώρος ανάπτυξης κατ’ αρχήν στην εγχώρια αγορά είναι τέτοιος που επιτρέπει την πλήρη ανασύνταξη της οικονομίας. Τώρα, που η Ελλάδα διαθέτει ακόμα μέσα παραγωγής.

Εθνικό Μέτωπο Επαγγελματιών.
Εμπρός Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου