Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ, ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΙ, ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ…!


Άθλιες συνθήκες διαβίωσης 
στις εστίες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου


του "ΑΒΑΤΟΝ"

Διαβίωση μετ’ εμποδίων στη φοιτητική εστία του Ε.Μ.Π. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Διαβάζουν με κεριά, ψάχνουν διαδίκτυο στο κυλικείο, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό και πολλές φορές μένουν νηστικοί.


Συνοπτικά αυτά, αλλά  και άλλα πολλά συνθέτουν την  εικόνα της κατάντιας που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.
Πολλοί φοιτητές, φεύγουν νηστικοί από τα εστιατόρια, γιατί δικαιούνται να σερβιριστούν μισή ώρα πριν το τέλος κάθε γεύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί σπουδάζουν στα ΤΕΙ Αθήνας, τα οποία δεν πληρώνουν την κάρτα σίτισης. Μένουν λοιπόν τελευταίοι, να φάνε ό,τι περισσέψει αλλά όπως είναι φυσικό, πολύ συχνά, τίποτα δεν περισσεύει.

Το δε ζεστό νερό, ποτέ δεν φτάνει στους πάνω ορόφους του κτηρίου, με αποτέλεσμα, οι φοιτητές που μένουν ψηλά, να κάνουν μπάνιο με παγωμένο νερό, ενώ παράλληλα, πολύ συχνά κόβεται και το ρεύμα με αποτέλεσμα πολλές φορές να μελετούν με το κερί…

Και σαν να μην είναι αρκετά αυτά, έρχεται κι άλλο ένα πρόβλημα να προστεθεί. Αυτό της ασφάλειας. 
Η φύλαξη των εγκαταστάσεων είναι ανύπαρκτη. Συγκεκριμένα, όποιος θέλει μπαινοβγαίνει ανενόχλητος και τριγυρνάει σε όποιο χώρο επιθυμεί. Και βεβαίως, λόγος γίνεται ιδιαίτερα, για τους παρείσακτους  στον Πανεπιστημιακό χώρο, που μπαίνουν χωρίς να δικαιούνται να εισέλθουν. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει την είσοδο ακόμα και κακόβουλων στοιχείων που η ύπαρξή τους εκεί, συνεπάγεται το... ό,τι ήθελε προκύψει.

Κι αν αναζητήσετε τους υπευθύνους, θα τους εντοπίσετε στο πάνθεο των μεταπολιτευτικών ηρώων. Αυτών που είπαν πως κύριος στόχος τους είναι η βελτίωση των συνθηκών μάθησης, αυτών που είπαν πως επενδύουν στη γνώση των νέων γενεών, αυτών που έταξαν δωρεάν παιδεία.
Γιατί ως γνωστόν, το τάξιμο δεν κοστίζει…

Με δυό λόγια, έργα και οι ημέρες του κόμματος των πολιτικών κομμάτων…

Η λύση είναι ορατή περισσότερο από ποτέ άλλοτε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου