Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εσύ θες να λέγεσαι "Ελληνοκύπριος";


20 Ιουλίου 1974: Οι Τούρκοι εισβάλλουν στη Μεγαλόνησό μας και την τουρκεύουν, εκδιώκοντας τους Έλληνες από το βόρειο τμήμα της νήσου. Έκτοτε η θαλασσοφίλητη Κύπρος χωρίζεται στα δυο, ενώ οι Τούρκοι με στόμφο οικειοποιούνται την ταυτότητα των Κυπρίων, διαχωρίζοντας τη βρωμερή φυλή τους από των Ελλήνων με τον όρο «Τουρκοκύπριοι». Κύπριοι;;; Με ποιο δικαίωμα;;; Η βρωμοφάρα σας δεν έχει καμία σχέση με τους Κυπρίους, οι οποίοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι Κύπριοι, από την άλλη, αναγκάζονται να φορέσουν την ταμπέλα του «Ελληνοκυπρίου», ώστε να διαχωριστούν από τους βαρβάρους.
«Ελληνοκύπριος». Σαν να λέμε «Ελληνοαθηναίος», «Ελληνομακεδόνας», «Ελληνοκρητικός». Μα, αν είσαι Αθηναίος, Μακεδόνας ή Κρητικός, είσαι αυτόματα και Έλληνας. Δε μπορεί να είναι αλλιώς. Έτσι, αν είσαι Κύπριος, είσαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και Έλληνας, αφού η Κύπρος ήταν ανέκαθεν ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Τέρμα! Το «Έλληνας» δηλώνει την εθνικότητα και το «Κύπριος» την καταγωγή από την ιδιαίτερη πατρίδα. Ο επίπλαστος όρος «Ελληνοκύπριος» είναι μια απάτη, προσβλητικό, και θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται. Δε χρειάζεται κανένας διευκρινιστικός διαχωρισμός. Οι Κύπριοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, οι υπόλοιποι είναι απλώς ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ και θα πρέπει να εκδιωχθούν ΑΜΕΣΑ, ενώ η Κύπρος θα πρέπει να ενωθεί και πάλι με τη μητέρα Ελλάδα!

Ατρυτώνη Αθηνά

1 σχόλιο:

  1. ‎"Υπόδουλοι Λαοί που θέλουν να ζήσουν επιλέγουν τον δρόμον του Αγώνα. Οι σκλάβοι κατέχουν το χρυσό κλειδί της Λευτεριάς τους. Και αυτό το χρυσό κλειδί είναι ο Αγώνας για την Λευτεριά. Και η Λευτεριά δεν δωρίζεται.Η Λευτεριά κατακτάται. Θέλει Πατριωτισμόν, Νουν και Τόλμην η Ελευθερία. Αν λείπει έστω ένα από αυτά τα τρία πανίσχυρα εργαλεία, η Λευτεριά είναι Άπτερη και δεν μπορεί να πετάξει κοντά μας"!-Φώτης Παπαφώτης,Τομεάρχης ΕΟΚΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή