Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μνημόσυνο για τους μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (οδός Χρήστου Λαδά) το ετήσιο μνημόσυνο των αγωνιστών της εθνικής αντιστασιακής οργανώσεως «Χ» και του αρχηγού της Γεωργίου Γρίβα, συνταγματάρχη τότε, μετέπειτα αρχηγού της ΕΟΚΑ και τελικώς ανακηρυχθέντος από την Βουλή των Ελλήνων και την Ακαδημία Αθηνών ως «άξιο τέκνο της Πατρίδος». 
Ο Γεώργιος Γρίβας-Διγενής και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είναι οι μόνοι που φέρουν τον τίτλο αυτό. Γι' αυτό και η οργάνωση πραγματοποιεί την κατάθεση στεφάνων, μετά το μνημόσυνο, στο μνημείο του έφιππου Κολοκοτρώνη επί της οδού Σταδίου. Να τους τιμήσουμε όλοι με Ελληνικές σημαίες.

2 σχόλια:

  1. MA ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Χ, ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ, ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΟΚΑ Β΄ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ; ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΔΕΞΙΟΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή