Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ

Μόνο γουρλής δεν φάνηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή», μιας και το φύλλο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στο οποίο έδωσε συνέντευξη, ήταν και το τελευταίο.

Τι μας είπε όμως στη συνέντευξη αυτή ο δήμαρχός μας;
Κατ’ αρχάς, δήλωσε δυσαρεστημένος από τους Θεσσαλονικείς, επειδή δεν συμμετέχουν στις δράσεις του δήμου. Δηλαδή, στεναχωριέται ο κύριος Μπουτάρης, επειδή η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων γυρίζει την πλάτη στα κακόγουστα πολυπολιτισμικά πανηγύρια του.
Όμως δεν πτοείται και μας εξηγεί ακόμα, ότι την δημαρχία θα την διαχειριστεί όπως μία επιχείρηση. Γι’ αυτό εξ άλλου, πιο κάτω στην συνέντευξή του παραδέχεται, ότι την αποκομιδή των σκουπιδιών θα την διαθέσει σε ιδιώτες. Προς δόξαν προφανώς των σοσιαλιστικών, μαρξιστικών και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων που τον στήριξαν.

Τώρα όμως έρχονται τα καλύτερα…
Σε ερώτηση για το ποιοι εορτασμοί θα γίνουν για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο κύριος δήμαρχος απαντά ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την απελευθέρωση, αλλά διαφόρου είδους φεστιβάλ που θα αναδείξουν το διεθνές πρόσωπό της. Τουλάχιστον είναι συνεπής, καθώς δεν μπορεί από τη μία να θέλει να αναδείξει το οθωμανικό παρελθόν της πόλης μας και από την άλλη να γιορτάσει την απελευθέρωσή της από αυτό.

Εμείς όμως, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, θα γιορτάσουμε την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό, είτε σας αρέσει είτε όχι, κύριε δήμαρχε.

Όσο για την απειλή στο τέλος του κειμένου, ότι θα ξαναείναι υποψήφιος την επόμενη τετραετία, καλύτερα να μας ρωτήσει πρώτα.

Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου