Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η αποκαλυπτική δήλωση Πάγκαλου

Η δήλωση του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, που στην πραγματικότητα απεικονίζει την αντίληψη της ελληνικής πολιτικής τάξης, όπως άλλωστε ισχυριζόμαστε δεκαετίες τώρα, έκανε γνωστό σε όλους που βρίσκεται μια καθοριστική διαφορά: Ή είσαι Ευρωπαϊστής και μάλιστα φεντεραλιστης οπαδός ενός ομόσπονδου κράτους, οπότε συμφωνείς με την εκχώρηση της κυριαρχίας σε υπερεθνικά κέντρα εκτός ελληνικής επιρροής και επικράτειας, ή είσαι πρώτα Έλληνας και θεωρείς απολύτως θεμελιώδες η κυριαρχία να βρίσκεται στο εθνικό κράτος.

Ακόμα και όσοι Ευρωπαϊστές υπερασπίστηκαν το όραμα μιας σύμπραξης με ισοτιμία και σεβασμό στην εθνική ταυτότητα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ούτε τώρα ούτε ποτέ η Ελλάδα συμετείχε αποφασιστικά στις εξελίξεις. Δεν μπορεί εκ των πραγματων, λόγω αριθμών και συνθηκών, να καθορίσει καμία εξέλιξη. Πρίν ήταν μια επαρχία για δανεισμό και υπερκατανάλωση, τώρα είναι μια επαρχία με κηδεμονία, όπου ο πλούτος της προσφέρεται για εκποίηση.

Η υποτελής κι ξενοκίνητη ψευδοελίτ της μεταπολίτευσης, όλοι αυτοί οι θλιβεροί απολογητές των Ευρωπαϊκών διευθυντηρίων, έρχονται σήμερα χωρίς περιφράσεις και ιδεολογήματα ενώπιον των αποφάσεών τους. Είναι τουλάχιστον ειλικρινέστερο να δηλώνουν, ότι αντίληψή τους είναι η συμμετοχή με κάθε τίμημα, ακόμα και όταν πλήττονται εθνικά συμφέροντα ή αλωνίζουν οι κερδοσκόποι, παρά να παριστάνουν τους πατριώτες.

Είναι τόσο το δηλητήριο του δήθεν Ευρωπαίσμού, που θα μπορούσε να αποκληθεί και σύγχρονος ραγιαδισμός, έτσι ώστε να μην ντρέπονται να το δηλώνουν πλέον ευθέως καθώς βρίσκουν συμμάχους στους νεοέλληνες, που έχουν βαθιά μέσα τους πειστεί για την ανικανότητά τους να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Όχι μόνο επιζητούν την υποταγή, αλλά και την αιτούνται. Υπαρχουν όμως και οι άλλοι Έλληνες, που σε επείσμα των καιρών παραμένουν πιστοί στις δυνάμεις τους και στον ιστορικό προορισμό της πατρίδας. Αυτοί θα απαντήσουν όταν και όπως πρέπει στους προσκυνημένους. Αγώνας τώρα, που οι μάσκες έπεσαν, για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αυτοδύναμη, αξιοπρεπή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου