Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Μπουτάρη δώστα ... όλα (στην εβραϊκή κοινότητα)


Πάρκο μνήμης για τους Εβραίους, 
η πλατεία Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη

Την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των επιζώντων των Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος, την....κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων για την επιστροφή από τη Ρωσία των αρχείων της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, τη μετατροπή της Πλατείας Ελευθερίας από πάρκινγκ σε πάρκο μνήμης για τους Εβραίους της πόλης και την ανέγερση μνημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρότεινε, στον χαιρετισμό του, στην "ημέρα του Ολοκαυτώματος", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
 
Είδατε πώς κινητοποιήθηκε ο άνθρωπος; Εδώ την ώρα που κόβουν ότι δέντρα έχουν απομείνει στις πόλεις για να τα κάνουν ... πάρκιγκ, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θεωρεί προφανώς ότι η συμπρωτεύουσα δεν χρειάζεται τέτοιες πολυτέλειες.

Φυσικά δεν ήταν ο μόνος "τοπικός παράγων" που παραβρέθηκε. Στον ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στη διαμόρφωση του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα Αριε Μέκελ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανο-ισραηλιτικής κοινότητας Ντέιβιντ Χάρις και ο πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ε, αφού έταξε την πλατεία στους Εβραίους, τώρα να δώσει και την παραλία στους Τούρκους, τον Λευκό Πύργο στους Σκοπιανούς και συνεχίζουμε...

4 σχόλια:

 1. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΟΧΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ, ΘΑ ΕΚΑΤΕΤΑΣΣΕΤΟ ΣΤΑ ΑΚΡΩΣ ΓΕΛΟΙΑ! ΩΣΑΝ ΜΠΕΚΡΟ-ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΜΕΘΥΣΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μα ελληνικη ιθαγενεια εχουν οι εβραιοι της Ελλαδος ουτως ή αλλως....ειναι ελληνες υπηκοοι οπως και οιτουρκοι της Θρακης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓαΙδουρι!Καρκίνο να παθεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλο υπηκοότητα, άλλο ιθαγένεια. Ιθαγένεια δεν πάει πολύ; Γιατί Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή