Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Οι Έλληνες αγρότες
μπορούν να θρέψουν τον ελληνικό λαό»
του Γιώργου Βεργιάννη
Απάντηση καταπέλτη έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, απαντώντας στη φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς κι ότι η αγροτική παραγωγή δεν δύναται να θρέψει τον ελληνικό λαό.
Όπως εξήγησε ο κ. Καραμίχας, ο αγροτικός κλάδος είναι ιδιαίτερα δυναμικός κι έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε γοργούς ρυθμούς εάν φυσικά εφαρμοστεί η δέουσα αγροτική πολιτική που θα κοιτάζει μπροστά και δεν θα στρέφεται στα λάθη του παρελθόντος.
«Δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων» τόνισε, αφού αυτά αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.
Μελέτες αποδεικνύουν ότι το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε σειρά αγροτικών προϊόντων ζωικής και φυτικής παραγωγής, βρίσκονταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Ειδικά στην φυτική παραγωγή, η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο η οποία διαφοροποιείται μεταξύ κατηγοριών επιμέρους προϊόντων.
Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την περίπτωση των δημητριακών στα οποία η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό σιτάρι με 32% και το υψηλότερο στο ρύζι με 171%.
Θεαματική αυτάρκεια παρουσιάζει η αγροτική παραγωγή στα εσπεριδοειδή με 167% στα πορτοκάλια, ενώ στα λεμόνια είναι χαμηλότερη με ποσοστό 67% και οποία συμπληρώνεται με εισαγωγές από χώρες του νοτίου ημισφαιρίου αλλά κυρίως από την Τουρκία.
Στα φρούτα η αυτάρκεια βρίσκεται υψηλά σε ποσοστό 128%, ενώ στα όσπρια παρατηρούνται χαμηλές τιμές του επιπέδου 39%.
Στη ζωική παραγωγή η αυτάρκεια της Ελληνικής παραγωγής ανέρχεται στο 73% κατά μέσο όρο.
Στο κρέας απεικονίζεται ποσοστό αυτάρκειας 56% με τους χαμηλότερους δείκτες να αφορούν στο βόειο κρέας με 30%, ενώ οι υψηλότεροι να αφορούν στο αιγοπρόβειο με 94%
Στα γαλακτοκομικά – τυροκομικά προϊόντα, ο μέσος όρος βρίσκεται στο 80%, με την παραγωγή της φέτας να υπερκαλύπτει την εγχώρια κατανάλωση και να καταγράφει ποσοστά αυτάρκειας της τάξεως του 147%.
Στα αυγά και το μέλι, τα ποσοστά αυτάρκειας είναι 91 και 92% αντίστοιχα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δείκτες καταγράφουν μια απολύτως αισιόδοξη εικόνα και μάλιστα σε μια εποχή που κανένας κρατικός προγραμματισμός και ιδιαίτερα πάνω στην αγροτική ανάπτυξη δεν υπήρξε με κατευθυντήρια λογική την αυτάρκεια της χώρας
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ δήλωσε «Σε τελική ανάλυση, ακόμα κι αν πάμε στην δραχμή οι Έλληνες δεν θα πεινάσουμε».
Είναι δεκάδες οι τοποθετήσεις των στελεχών του
Εθνικού Μετώπου που δείχνουν αποφασιστικά το δρόμο της εξόδου από την κρίση και οι επιβεβαιώσεις για την ορθότητα των θέσεών μας έρχονται καθημερινά από παντού!
Δηλαδή ΔΕΝ εισάγουμε το 80% των τροφίμων;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειρωνεύομαι, δεν κοροϊδεύω.
Ρωτώ στα πλαίσια της αναζήτησης,
επειδή πολλοί,
και όχι μόνο ο Κρατζαφέρης τον οποίο στηρίζω,
μας μεταφέρουν κάτι τέτοιο.
Να τον πιστέψω τον Κραμίχα;
Γιατί δεν είπε κάτι τέτοιο όταν στο πρώτο μνημόνιο;
Το είπε και δεν το άκουσα; (παρακαλώ, κάποιο λινκ;)
Θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια, «πιο» επίσημα στοιχεία για να διασταυρώσουμε τα λεγόμενά του;
Τα στοιχεία που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο, προκύπτουν και από τα πρακτικά του Δ.Σ Της ΠΑΣΕΓΕΣ που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, από την εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε) και από πληθώρα άλλων δημοσίων δηλώσεων. Είναι επίσημα και είδαν το φως της δημοσιότητας και στο ΣΚΑΪ.gr, στον ΑΝΤ1, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στον Real fm, στην ημερήσια οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κ.α. Στοιχεία και τηλεοπτικό υλικό (video) υπάρχουν και στην επίσημη σελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ.
ΔιαγραφήΑγαπητέ αναγνώστη, εκφράζουμε έναν Εθνικισμό με Τεχνοκρατική υποδομή και επικαλούμαστε λύσεις επωφελείς για την Πατρίδα μας που πολλές φορές ξενίζουν στο άκουσμα διότι το σύστημα του τραπεζικού τέρατος έχει οικοδομήσει ένα καθεστώς τρόμου και συνεχών τεχνητών διλημμάτων. Ο σύγχρονος Εθνικιστικός λόγος αποτελεί την νέα Εθνική αφήγηση, με Γνώση και με Δύναμη!