Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ...




Την ώρα που όλοι οι «επιφανείς τεχνοκράτες» σηκώνουν τα χέρια ψηλά και βυθίζουν τη χώρα στην Άβυσσο, μια μαθήτρια 
βλέπει καθαρά και προτείνει.


Γράφει η Δήμητρα Συριάτου
Από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας, και ειδικά για εμάς τους νέους, είναι η ανεργία.
Μετά από πολλά χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης, πτυχιούχα άτομα δεν μπορούν να βρουν εργασία, με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν σε χώρες που το αντικείμενο τους έχει έλλειψη.
Ενώ λοιπόν, έχουμε πολλά να προσφέρουμε, δεν μας δίνετε η ευκαιρία. Γιατί?


Τα κύρια αίτια της ανεργίας κατά την άποψη μου, είναι η οικονομική κρίση, η οποία έχει καταστρέψει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας.
Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν επειδή δεν έχουν δουλειά, αφήνοντας έτσι άνεργους στο πέρασμα τους.
Αλλά και οι εκατοντάδες μετανάστες που έρχονται στην χώρα μας και παίρνουν τις δουλειές μέσα απο τα χέρια μας, είναι εξίσου ένας σημαντικός παράγοντας στο φαινόμενο της ανεργίας. Σε άλλες χώρες, στις οποίες μεταναστεύουν οι Έλληνες, όλοι ελένχονται πλήρως πριν την νομιμοποίηση τους, ενώ μένουν όσοι μόνο μπορούν να προσφέρουν έργο στην χώρα και όσοι χρειάζονται πραγματικά. Αντίθετα, οι μετανάστες στην Ελλάδα οχι μόνο είναι παράνομοι και μας παίρνουν τις δουλειές, αλλα έχουν αυξήσει δραματικά την εγκληματικότητα της χώρας μας.
Σημαντικός παράγοντας της ανεργίας είναι, επίσης, η τεχνολογική ανάπτυξη της εποχής μας, η οποία ήρθε να διώξει τις παλιές μεθόδους εργασίας. Στην θέση των ανθρώπων μπήκαν τα μηχανήματα κι έτσι πολλοί έμειναν άνεργοι.
Στην μεταπολεμική πια εποχή, πολλοί είναι αυτοί που αστικοποιήθηκαν, έφυγαν δηλαδή από τα χωριά και αναζήτησαν μια καλύτερη εργασία στις πόλεις, γεμίζοντας τες έτσι και αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην αγροτική καλλιέργεια, η οποία τώρα παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη.
Άλλα αίτια είναι η αυστηρή εξειδίκευση που πρέπει να έχει κάποιος, που συχνά μέχρι να την αποκτήσει έχει κουραστεί, το όριο της συνταξιοδότησης: δεν είναι αναγκαίο να δουλεύουν μέχρι τα 80 τους, άλλωστε δεν θα έχουν και πολλά να προσφέρουν σε αυτήν την ηλικία, η έλλειψη οικονομικού προγράμματος καθώς και η μη δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία?

Οι προτάσεις μου για την αντιμετώπιση της ανεργίας  είναι απλές και εφικτές:

1) Δημιουργία οικονομικού προγράμματος, ώστε να ξέρουμε πού βαδίζουμε.

2)Να φύγουν οι μετανάστες που "κλέβουν" τις θέσεις εργασίας από τους Έλληνες. Κάθε μετανάστης με δουλειά, ένας άνεργος Έλληνας πολίτης.

3)Δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας με σκοπό της απασχόληση περισσότερων νέων, που θα επιτευχτεί είτε μέσα από καινούργιες επιχειρήσεις είτε με την ανάπτυξη των παλιών επαγγελμάτων.

5)Να βγαίνουν σε σύνταξη όσοι έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, με στόχο οι θέσεις που αδειάζουν να χρησιμοποιούνται από τους νέους.

6)Η αγροτική ανάπτυξη και γενικά η ανάπτυξη των καλλιεργειών.
Η Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως στην εξαγωγή λαχανικών, φρούτων, κρέατος και σε ότι αφορά τα τρόφιμα. Τώρα, έχουμε φτάσει σε σημείο να εισάγουμε κρέας.

7)Θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τα χωριά με καινούργιες επιχειρήσεις, ώστε να απασχολούνται οι νέοι και να μην συσσωρεύονται όλοι στις πόλεις.


Είναι κρίμα μια γενιά που έχει πολλά να προσφέρει, να μην το κάνει. 
Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα και θα το κάνουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου