Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ



Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ένα  μήνα και λίγες μέρες μετά τις προηγούμενες, έγιναν με ένα κύριο σκοπό: να αναδείξουν κυβέρνηση.
Το πολιτικό σύστημα μετά την συντριπτική αποκαθήλωσή του, επιστράτευσε όσες δυνάμεις διέθετε και ασφαλώς το οπλοστάσιο της καταστροφολογίας προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση έτοιμη να υπηρετήσει την συμβάσεις που προωθούν την λαϊκή δυστυχία και την εθνική αναξιοπρέπεια.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ που συσπείρωσε λόγω ριζοσπαστισμού και λαϊκισμού μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ευκαιριακή καθώς δεν διαθέτει ούτε κοινό προγραμματικό λόγο ούτε κοινές ιδεολογικές καταβολές.
Η ύπαρξη δυνάμεων, όπως ομάδες συμφερόντων στα μέσα ενημέρωσης, συνδικαλιστές, αμετανόητοι πρωταγωνιστές της μεταπολιτεύσεως, στα δύο κόμματα που διεκδίκησαν την πρώτη θέση δείχνει το μέγεθος των δυνατοτήτων του σαθρού συστήματος.

Το συμπέρασμα για την περιορισμένη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού επιβεβαιώθηκε και πάλι, αλλά με δεδομένο ότι ο πολιτικός χρόνος τρέχει ταχύτατα, σύντομα θα έχουμε πολλές και μεγάλες ανακατατάξεις. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορούν τόσο η προσωπική αντίληψη που όλοι έχουμε για την επιλογή που κάνουν οι περισσότεροι χωρίς να είναι ικανοποιημένοι και σίγουροι όσο και η επίσημη μέτρηση των εταιριών που δείχνει ότι ούτε το 40% των ψηφοφόρων ακόμα και των ριζοσπαστικών- αντισυστημικών κομμάτων δεν θεωρούν την επιλογή τους κοντά στις ιδέες τους και στις προσδοκίες τους.
Το κενό εκπροσώπησης που υφίσταται είτε για λόγους θέσεων είτε για λόγους προσώπων και μεθοδεύσεων και το οποίο έχουμε πολλές φορές επισημάνει, είναι διάχυτο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος από τις δυνάμεις που είναι απολύτως συμμορφωμένες στο πλαίσιο των ξένων κέντρων και θεωρούν την οποιαδήποτε διαφοροποίηση κίνδυνο, θα δώσει σύντομη ανάπαυλα και ενδεχομένως μια αλλαγή στις προτεραιότητες. Είναι όμως βέβαιο τόσο όσο ότι βγαίνει ο ήλιος πως η τύχη της πατρίδας και του λαού θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και είναι πιθανόν σύντομα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες κοινωνικές και εθνικές περιπέτειες.

Η πορεία του Εθνικού Μετώπου συνεχίζεται με πίστη και αποφασιστικότητα και με την ευκαιρία αυτού του απολογισμού στέλνουμε ένα ακόμα μήνυμα σε όσους αγωνίστηκαν για τις ίδιες με το κίνημά μας ιδέες από αγωνιστικά εφαλτήρια εκ των προτέρων καταδικασμένα, να λάβουν και τώρα τις αποφάσεις τους και να πυκνώσουν τις τάξεις του μεγάλου και κοινού μας αγώνα για την Ελλάδα και την ιδεολογία.

Οι δυσκολίες που έρχονται είναι η μεγάλη πρόκληση για την επικράτηση του εθνικισμού.
Τώρα αρχίζει ο αγώνας.

Το Πολιτικό Γραφείο του Εθνικού Μετώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου