Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπερβολική και χωρίς την παραμικρή εξέταση, αποβολή της διεθνούς αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου καθώς και άμεση επίθεση των γνωστών υπερασπιστών "δικαιωμάτων" γεμίζει την ελληνική κοινωνία με ερωτηματικά και αγανάκτηση.

Γιατί καμία απολογία, γιατί τόση αδιαφορία για τη δημόσια συγνώμη γιατί τόση σκληρότητα;
Η συμπεριφορά της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι στο ίδιο μήκος με την πολιτική των ελληνικών ηγεσιών.
Θεωρούμε απολύτως λογική την ανάκληση της τιμωρίας και την επαναφορά της αθλήτριας στην προσπάθειά της.

Γραφείο Τύπου.
  
Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στην οποία ανήκει ως αθλήτρια η Β. Παπαχρήστου.

"Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ, όσο και της Εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας μετάλλια και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ένα προσωπικό λάθος, το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της.

Είναι αυτονόητο ότι σαν διοίκηση της ΑΕΚ αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχεται, και ότι η πάγια θέση μας είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει λαούς, πολιτισμούς και εξομοιώνει κάθε διαφορετικότητα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε ένα ατυχές περιστατικό να γίνει σημαία από κάποιους για πολιτικές αντιπαραθέσεις, υπονομεύοντας την προσπάθεια της αθλήτριάς μας για όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επειδή θεωρούμε ότι η υπερβολή ορισμένων "θιγμένων" είναι παιχνίδι στην πλάτη της αθλήτριάς μας και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για αποκλεισμό της αθλήτριάς μας από την κορυφαία διοργάνωση είναι προκλητική, υποκριτική και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου