Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τους δολοφόνους του Καντάρη


Της Ελένης Παπαδοπούλου

Μάιος του 2011: τρεις Αφγανοί καταφέρουν αλεπάλληλες μαχαιριές στον 44χρονο Μανώλη Καντάρη τα ξημερώματα, όταν αυτός πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στην κλινική. Ο λόγος; Να του πάρουν την βιντεοκάμερα που είχε μαζί του.

Το γεγονός παίρνει διαστάσεις, η Αθήνα βράζει από οργή και αγανάκτηση. Πλέον όλοι έχουν αρχίσει να αισθάνονται την ανασφάλεια και τον φόβο, πως το επόμενο θύμα μπορεί να είναι αυτοί ή τα παιδιά τους.

Ενάμιση χρόνο μετά η οργή δεν έχει καταλαγιάσει. Σε ισόβια τον έναν και σε 23 χρόνια κάθειρξη τον άλλον καταδίκασε σήμερα το Μικρό Ορκωτό Πρωτοδικείο Αθηνών τους δύο δράστες, ενώ ο τρίτος ακόμα καταζητείται. Αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, οι συγγενείς, φίλοι και γείτονες του αδικοχαμένου Μανώλη επιχείρησαν να λιντσάρουν τους δύο Αφγανούς στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 44χρονος. Τελικά επενέβη η αστυνομία, γλιτώνοντας τους φονιάδες από τα χέρια του δικαίως οργισμένου πλήθους.

Πόσα παρόμοια περιστατικά ακούσαμε ή ζήσαμε όμως από την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη μέχρι σήμερα, με πιο πρόσφατο το περιστατικό της Πάρου; Γιατί πρέπει να ζούμε ξανά και ξανά την φρίκη, επειδή κάποιοι επιμένουν να εθελοτυφλούν; Ο κόσμος δεν έχει άλλη ανοχή. Εξαντλήθηκε!

Απαιτούμε απέλαση όλων των λαθρομεταναστών! Έχουμε κάθε δικαίωμα να ζούμε στην χώρα μας με ασφάλεια κι αξιοπρέπεια! Έχουμε κάθε δικαίωμα στην ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου