Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Ευρώπης.


Η εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη στην Κύπρο έχει πολλές αναγνώσεις. Η κυνική απόφαση του Eurogroup φανερώνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται 
η Ευρωπαϊκή Ένωση, τουλάχιστον με τον δεδομένο προσανατολισμό της.

Πριν αναχωρήσει ο Κύπριος πρόεδρος για την σύσκεψη δήλωσε ότι 
“οι καταθέσεις είναι κόκκινη γραμμή”, επέστρεψε με την οδυνηρή απόφαση προς εκτέλεση...

Συμπέρασμα: κανείς στην σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να επιβάλλει κόκκινη γραμμή για την πατρίδα του, οι αποφάσεις είναι υπερεθνικές και λαμβάνονται ερήμην των λαών.

Η απόφαση δείχνει ότι η συμμόρφωση δεν έχει όρια. Χθες ήταν η υπερφορολόγηση, προχθές η επιβολή κανόνων του παγκοσμίου εμπορίου που βόλευε συγκεκριμένες ελίτ, σήμερα είναι η ακραία περικοπή των δυνατοτήτων του κράτους. Η φαινομενικά απίστευτη απόφαση κλοπής των χρημάτων των καταθετών, δεν είναι παρά η συνέχεια σε μια σειρά αντικοινωνικών, αντιλαϊκών αποφάσεων. Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών που υπηρετεί μόνον τους διεθνείς αφέντες του χρήματος και τμήμα της Γερμανικής πλουτοκρατίας και ορισμένων δορυφόρων της, δεν έχει κανένα ενδοιασμό, καμία επιφύλαξη.

Η αμετακίνητη γραμμή που υπαγορεύει την προστασία των κερδοσκόπων  και του σκληρού νομίσματος, διαμορφώνει ένα περιβάλλον συντριπτικό από μια απρόσωπη και αδίστακτη αυτοκρατορία, που ακόμα επιμένουν ιδεοληπτικά να την υπηρετούν πολλοί στον τόπο μας.
Η Ευρωπαϊκή ιδέα, ανεξάρτητα από την όποια αξία της, δεν έχει καμία σχέση με το οικοδόμημα που στραγγαλίζει την κυριαρχία, την ευημερία και την ταυτότητα των εθνών.

Οι πολιτικοί των κρατών -μελών έχουν μεταβληθεί σε εκτελεστές εντολών. 
Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι η απαλλαγή από το φόβο και την αυθεντία. 
Η άρνηση συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε σειρά εξελίξεων.

Τώρα όσοι με ανυπομονησία περίμεναν το "κοινό οικοδόμημα" και εκχωρούσαν την ελευθερία και την κυριαρχία μας στους ξένους
- όποιοι και αν ήταν - ας αναλογιστούν τις συνέπειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου