Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το ανθελληνικό παραλήρημα της Αλβανίας δεν έχει όρια.



Η καλλιέργεια του εθνικισμού από διάφορα κέντρα στην Αλβανία, φαίνεται πως δεν έχει όρια. Μάλιστα φτάνουν σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές τις διάφορες γελοιότητες τα ΜΜΕ τρέχουν να τις παρουσιάσουν ως «επιστημονικές» μελέτες που περιλαμβάνουν στοιχεία και απόψεις. Ίσως να μην αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτά, αφού δεν σέβονται κανένα επιστημονικό όριο, καμία λογική και κριτήριο.

Πριν λίγο καιρό σε άρθρο της εφημερίδας «Shekulli», μια απ' τις κυριότερες που κυκλοφορούν στην Αλβανία και γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις, ένας «ιστορικός-αρθρογράφος» προσπάθησε να μας αποδείξει πως το μαντείο της Δωδώνης δεν βρίσκεται εκεί που το «τοποθετούν» οι Έλληνες αρχαιολόγοι και ιστορικοί, αλλά στην Κλεισούρα της Πρεμετής, εντός της αλβανικής επικράτειας! Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον Αλβανό «ιστορικό», 
η Δωδώνη είναι ένα αλβανικό μαντείο και καμία σχέση δεν έχει με τον ελληνικό κόσμο!

Σήμερα αυτό το παραλήρημα, όσο πλησιάζουν οι αλβανικές εκλογές της 23ης  Ιουνίου, φτάνει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν είναι μόνο οι θεωρητικές ακραίες  εθνικιστικές κορώνες σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και ο συνδυασμός με το κλίμα της τρομοκρατίας, των κλοπών, αλλά και των δολοφονιών (δύο έγιναν πρόσφατα σε χωριά της  Βορείου Ηπείρου, με κίνητρο τις  ληστείες).

Η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όσον αφορά στην ασφάλεια των Ελλήνων Μειονοτικών στην Αλβανία, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, που ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα. Καταγγέλλεται, και επίσημα από το ελληνικό κόμμα MEGA, που συμμετέχει εκλογικά στο δεξιό συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα,  ότι στα καφενεία των ελληνικών χωριών  και στους κόμβους που οδηγούν σε αυτά,  εμφανίζονται κάποιοι άγνωστοι με όπλα και  κάνουν «φύλλο και φτερό» κάθε αυτοκίνητο Έλληνα.

Από την άλλη οι τοπικοί άρχοντες της Β. Ηπείρου ασχολούνται, με το ποιος Έλληνας είναι «δικός τους» και ποιος είναι των «άλλων», αντί να οργανώσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της περιοχής ή να απαιτήσουν συλλογικά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια. Εν τω μεταξύ 
οι βουλευτές μας στην αλβανική Βουλή δεν ανέφεραν ποτέ αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο και δε ζήτησαν ποτέ διευκρίνιση από την κυβέρνηση τι είναι αυτές οι ομάδες ένοπλων πολιτών που τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής.


ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Οργάνωση Ιωαννίνων


1 σχόλιο: