Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Το ταξίδι στην Κίνα και τα "κινέζικα" της Ελληνικής οικονομίας



Του Εμμανουήλ Ν. Κώνστα
Αρχηγού του Εθνικού Μετώπου 

Η νέα πομπώδης προσπάθεια να πεισθεί η οικουμένη και οι καταβεβλημένοι Έλληνες πολίτες ότι η Ελληνική οικονομία πάει καλά, χρειάστηκε και ένα ταξίδι στην μακρινή Κίνα. Ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, υπηρεσιακούς παράγοντες, τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, επιχείρησε να πείσει τους Κινέζους για το αμοιβαίο συμφέρον πιθανών συνεργασιών.

Η Κίνα ή και οι Άραβες ασκούσαν πάντα μια γοητευτική διέξοδο στα όνειρα των Ελλήνων πολιτικών, που δεν έπαψαν ποτέ να είναι εξωστρεφείς. Εξωστρεφείς και ταξιδευτές άνοιγαν πάντα νέους δρόμους που συνήθως κατέληγαν σε αδιέξοδα ή παρέμεναν στο στάδιο της φαντασίας.

Ας προσγειωθούμε όμως, στον πραγματικό κόσμο εξετάζοντας ορισμένα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με την Κίνα, που αποκαλύπτουν βαθύτερα αίτια της σύγχρονης ελληνικής κρίσης αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι γνήσιοι διεθνιστές οπαδοί της παγκοσμιοποίησης πολιτικοί την οικονομία. Από την Κίνα λοιπόν, εισάγουμε 2.5 δις σε προϊόντα ενώ εξάγουμε 300 εκατ. ευρώ. Διαφορά δηλαδή 2.2 δις στο ισοζύγιο. Επίσης, από μια μεσαία τάξη 70.000.000 κατοίκων που έχει δημιουργηθεί στην Κίνα μόνο 56.000 ταξιδεύουν στη χώρα μας, από τους οποίους μόνον 16.000 με κύριο προορισμό την Ελλάδα. Πιο πολλοί Έλληνες, ενός κράτους 11.000.000 κατοίκων, ταξιδεύουν στην Κίνα. Σημειώστε ότι η χώρα μας υποδέχεται κάθε χρόνο 15.000.000 τουρίστες, φέτος αναμένονται 17.000.000.

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η περιβόητη παγκοσμιοποίηση και ολόκληρο το πλέγμα του παγκόσμιου εμπορίου και της ανακατανομής κεφαλαίου και εργασίας κυρίως συνετέλεσε στην τεράστια  ενίσχυση της Κίνας και την ανέδειξε σε δεύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη. Αυτά τα δισεκατομμύρια της διαφοράς του ισοζυγίου δεν είναι παρά οι κλεισμένες βιοτεχνίες ενδυμάτων, υποδημάτων, πλαστικών, παιχνιδιών, εσωρούχων κ.λπ. 
Σήμερα ο κ. Σαμαράς απευθύνει έκκληση εξαγοράς σε πολύ χαμηλές τιμές των υποδομών της χώρας με στόχο την περαιτέρω προώθηση στις Ευρωπαϊκές αγορές των Κινεζικών προϊόντων. Οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση των εργαζομένων και έρχονται οι Κινέζοι ως επενδυτές. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο των διεθνών οικονομικών λύσεων....

Στο ίδιο ταξίδι επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν ένα τεράστιο στόλο στην Κίνα γιατί εκεί τους χρηματοδοτούν τα Κινεζικά funds. Αντί δηλαδή ο Πρωθυπουργός ακόμα και στα ήδη προδιαγεγραμμένα πλαίσια της Ευρωπαϊκής οικονομίας να ενδιαφερθεί να στρέψει ποσά στην χρηματοδότηση μιας τέτοιας επιχείρησης, να παύσει το αίσχος των καθυστερήσεων και να  αναζητήσει τρόπους ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας, έστω των επισκευών, προτιμά να πουλήσει υποδομές. Επισημαίνουμε επίσης ότι τα ποσά αυτών των "πωλήσεων" εισρέουν αποκλειστικά και μόνον στο λογαριασμό απομείωσης του χρέους.

Οι υπέρμαχοι της κυριαρχίας της αγοράς που βλέπουν κάθε προσπάθεια εθνικής οικονομίας ως υπόδειγμα αποκλεισμού και οπισθοδρόμησης, ξεχνούν ότι 
οι χειρότερες περιπέτειες της χώρας έχουν προκύψει από τις δικές τους αντιλήψεις. Να αναφέρουμε εδώ τους σημαντικά ανοδικούς δείκτες ανάπτυξης, που μάλιστα ήταν και πολύ ισορροπημένοι (σε όλους τους τομείς και κλάδους) κατά την διάρκεια του Απριλιανού καθεστώτος, σε περίοδο κατά την οποία η χώρα ήταν αποκλεισμένη ανεξάρτητα από την θέληση της τότε ηγεσίας.

Τα αίτια και η φύση του οικονομικού προβλήματος έχουν πολιτική εξήγηση και μπορούν να έχουν πολιτική λύση. Η οικονομική προτεραιότητα και οι αποφάσεις πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει ποιο είναι το συμφέρον μας καλύτερα από εμάς. 
Ο πρωθυπουργός παραμένει μετέωρος και παρακλητικός μακριά από τις πραγματικές λύσεις που επιβάλλουν ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές αποφάσεις με άξονα το εθνικό συμφέρον που ασφαλώς δεν ταυτίζεται με όλους...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου