Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Λαϊκή απαίτηση: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας - ΚΟΥΡΕΜΑ ιδιωτικού χρέους


Μετά την ραγδαία πορεία φτωχοποίησης του λαού, νέα επίθεση προετοιμάζουν οι τράπεζες κατά της εναπομενούσης περιουσίας των Ελλήνων. Αφού ορίζεται πλέον ότι θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος όπου η προσωρινή παύση άσκησης πλειστηριασμών θα αρθεί, μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού, ιδιοκτητών που έχουν ήδη υπερφορολογηθεί ή και εγγυητών θα κινδυνεύσει να χάσει την κατοικία που διαβιώνει οριακά.

Προετοιμασία για ένα έγκλημα
Αφού οι διάφοροι πολιτικοί περιφερόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, φρόντισαν να προετοιμάσουν το έδαφος υπερασπιζόμενοι το τραπεζικό σύστημα που τους χρηματοδοτεί και τους ελέγχει, σήμερα περιμένουμε να δοθούν οι όροι σύμφωνα με τους οποίους θα γίνονται οι κινήσεις που θα επιτρέπουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς και το νέο σκληρό κυνηγητό κατά των δανειοληπτών.

Τα κόκκινα δάνεια που είναι πια πάρα πολλά και έχουν προστεθεί σε αυτά και όσα είχαν αρχικά διακανονιστεί αλλά δεν κατόρθωσαν να εξυπηρετηθούν, είτε θα εκχωρηθούν σε μηχανισμούς που θα εξαπολύσουν τις νέες διώξεις, είτε από τις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, για να τους εξοντώσουν και πάλι.

Τράπεζες: Ασύδοτες και ληστρικές

Με ποσά που ξεπερνούν τα 200 δισεκατομμύρια, σε μετρητά και εγγυήσεις οι τράπεζες αντιμετωπίστηκαν για μια ακόμα φορά με προκλητικό τρόπο. Οι ιδιοκτήτες τους, που αφού κερδοσκόπησαν για δεκαετίες ασύστολα, αποχώρησαν και είτε επανήλθαν είτε εξασφάλισαν μεγάλες περιουσίες.

Από τα τεράστια ποσά (48 δισ μόνο η ανακεφαλαιοποίηση) ούτε ένα ευρώ δεν σκοπεύουν να δαπανήσουν για κούρεμα ιδιωτικού χρέους. Για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων επίσης, δεν δίνουν τίποτα. Να περιμένετε, λένε την επιστροφή καταθέσεων... και τότε θα δούμε.

Όλα αυτά τα τεράστια ποσά είναι αποτέλεσμα δανεισμού του ελληνικού κράτους που έχει ρημάξει κυριολεκτικά, νοικοκυριά και επαγγελματίες....

Χαρακτηριστικά είναι τα καθημερινά μας παραδείγματα από πιστωτικές κάρτες όπου έχουν δοθεί τρείς και τέσσερις φορές τα κεφάλαια και ακόμη το χρέος παραμένει το ίδιο..

Να αντιδράσουμε άμεσα

Οι Έλληνες πολίτες, θύματα του δημόσιου και του ιδιωτικού δανεισμού που έχει κάνει πάμπλουτους λίγους και “εκλεκτούς”,  παραμένουν παθητικοί στην ασύδοτη δράση, εντολοδόχων πολιτικών  ξένων κέντρων και τραπεζών.

Το “Εθνικό Μέτωπο” με σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων αξιώνει:

  • Να τεθούν σε δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες που έτσι κι' αλλιώς έχουν χρηματοδοτηθεί από τον Ελληνικό λαό
  • Να περιοριστεί δραστικά, με εξέταση κάθε περιπτώσεως το ιδιωτικό χρέος και επανεκτιμηθεί το ύψος των τόκων και των χρεολυσίων σε κάθε δανειακή σύμβαση.
  • Να απαγορευτούν νομοθετικά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Να δοθούν τουλάχιστον στοχευμένα ποσά στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη δύναμη της Ελληνικής οικονομίας και την μόνη σίγουρη λύση για την απασχόληση, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από μηδενική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου