Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ιπποκράτης Δάκογλου: Έφυγε σε ηλικία 102 ετών ο Έλληνας που «έσπασε» τον Μυστικό Κώδικα του Πυθαγόρα, και έδωσε ζωή στην Μουσική των Ουρανίων σφαιρών

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, 
άφησε την τελευταία του πνοή, 
τα ξημερώματα της 4ηςΙανουαρίου 2016. 


Όμορφος, γλυκύς και γαλήνιος! 
Η φωτογραφία βγήκε, στην αλλαγή του χρόνου, 
στο κρεβάτι του θαλάμου 241 της Β΄ Παθολογικής 
κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς. 


Μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσε για την Ελλάδα και την Οικουμενικότητα του Ελληνισμού. Ανησυχούσε για τις δυσκολίες που έρχονται. Εκφραζόταν απαξιωτικά και υποτιμητικά για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Τον ενοχλούσε που δεν πρόλαβε να εκδώσει το βιβλίο του για τον Παλαμήδη και μια ακόμη μελέτη που είχε υπό σκέψη.

Διαβλέποντας το τέλος του, διατύπωσε την άποψη ότι «εκεί που θα πάει η επικοινωνία θα γίνεται με συμβολισμούς και όχι με τις γνωστές γλώσσες».
Ο σπουδαίος Πυθαγόρειος ερευνητής γεννήθηκε στην υπόδουλη πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και έκλεισε τον κύκλο της ζωής του, στην υπό κατάληψη πρωτεύουσα του Ελλαδικού κρατιδίου.
Ευτύχησε να τον συντροφεύσει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μια σπάνια Κρητικοπούλα, σύζυγος και μητέρα, η Ελευθερία Κοκκονά από το Γερακάρι Ρεθύμνου, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα τρία ευρίσκονται εν ζωή. Ο Παναγιώτης, ο Πολύδωρος και η Θεοδοσία –Ήβη.
Όλα τα βιβλία του για τον Μυστικό Κώδικα του Πυθαγόρα και την Πυθαγόρειο αριθμοσοφία εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ του σπουδαίου ελληνοκεντρικού εκδότη Γιάννη Σχοινά.


Ήταν 102 ετών! 
Θα συνεχίσει να ζει όσο εμείς 
θα μιλάμε γι’ αυτόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου