Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

26 Οκτωβρίου. Ο εορτασμός απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μας!


Η μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό της απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό και της ενσωμάτωσης στον κορμό της πατρίδας, εορτάζεται και φέτος με την ίδια πάντα φλόγα στην καρδιά των Ελλήνων αλλά και πολλά συσσωρευμένα σύννεφα στον ορίζοντα.

Με τη νικηφόρα πορεία του Ελληνικού στρατού κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου θριάμβευσε η Ελληνική ψυχή και έγιναν πράξη τα οράματα αιώνων με την απελευθέρωση των εδαφών μας και την λύτρωση των αδελφών μας, εισήλθε ο τότε Διάδοχος Κωνσταντίνος επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων
αποδεχόμενος την ύψιστη τιμή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μας. Την παράδοση των Τουρκικών στρατευμάτων υπέγραψαν ως εκπρόσωποι της Ελληνικής πλευράς ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Βίκτωρ Δούσμανης.

Σήμερα, η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Ελλάδα βιώνουν τις συνέπειες μιας βαθιάς κρίσης που έχει ωθήσει και πάλι τους εχθρούς μας σε νέες προκλήσεις. Από ανατολών και βορρά εξαπολύονται προκλήσεις και πρέπει σήμερα περισσότερο από ποτέ να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για την υπεράσπιση των Ιερών και των Οσίων.

Εορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης μας και τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και εμπνεόμαστε από τις μεγάλες νίκες των στρατευμάτων μας κατά τους Βαλκανικούς πολέμους και κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. 
Είμαστε πάντα έτοιμοι για νέους αγώνες.


Οργάνωση Θεσσαλονίκης του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου