Σάββατο 1 Απριλίου 2017

1η Απριλίου 1955. Άσβεστη φλόγα για νέους Ασυμβίβαστους αγώνες.


Το απαράμιλλο έπος της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών, που πολέμησε την Βρετανική Αυτοκρατορία, τους Τούρκους και το διεθνές κατεστημένο, δημιουργώντας σελίδες μεγαλείου για το Ελληνικό έθνος, απελευθερώνοντας την Κύπρο αποτελεί φάρο για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.


Ο αγώνας παραμένει ανολοκλήρωτος, καθώς η Μισή Κύπρος στενάζει υπό Τουρκική κατοχή ενώ η υπόλοιπη βρίσκεται στα χέρια δειλών και ξενοκίνητων πολιτικών.

Η σημερινή συγκυρία που επαληθεύει τους ιστορικούς νόμους και φέρνει την πρόκληση από την ανατολή άμεση μπροστά μας, επιβάλλει να πάρουμε σπίθες από την άσβεστη φλόγα του βωμού των θυσιών για να βαδίσουμε στο δρόμο τυ καθήκοντος.

Οι αγώνες και οι θυσίες του Γρίβα,του Αυξεντίου, του Καραολή, του Δημητρίου, του Παλληκαρίδη, του Δράκου, αλλά και τόσων άλλων γνωστών και λιγότερο γνωστών πολεμιστών, είναι η τρανή απόδειξη συνέχειας της φυλής.

Αυτή η μεγάλη μέρα πρέπει να εορτάζεται με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και η σιωπή του προτεκτοράτου και των φορέων του είναι κραυγαλέα επιβεβαίωση υποταγής.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.

Ζήτω ο μεγάλος αγώνας της ΕΟΚΑ, 
Ζήτω η Ένωση, 
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!


Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου