Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κόντρα Λαϊκιστών στη Βουλή

Ο Καρατζαφέρης… με το λεξικό στο βήμα της Βουλής κοντράρει την Κανέλλη

Γράφει ο Γιώργος Βεργιάννης


Πάνε κι έρχονται οι σακούλες με τα προϊόντα που κομίζουν από τη μια η πληθωρική (πλην όμως ευφυής) Κανέλλη κι ο ζογκλέρ της κωλοτούμπας Καρατζαφέρης.

Η μία μ’ ένα μπουκάλι γάλα και μια φρατζόλα ψωμί κι ο άλλος μ’ ένα λεξικό εντός σακούλας για να αποδείξει ότι κι αυτός εμπορεύεται το λαϊκό αίσθημα εξ ίσου ικανοποιητικά με την προλετάρια των Β.Π. και της πισίνας…
Αλλά κανείς από τους δύο δε μας εξηγεί πού βρίσκουν τα αποθέματα θράσους και συνεχίζουν αυτό το κουκλοθέατρο σε βάρος του λαού.
Ο δε Καρατζαφέρης άδραξε την ευκαιρία αυτής της γελοιότητας για  να ερμηνεύσει το «Γομάρι» του Ροντούλη.


«Δεν έχω είδη μπακαλικής, δεν μας αντιπροσωπεύει η μπακαλίστικη πολιτική, είμαστε κόμμα του λόγου. Έφερα λεξικό για να σας παραπέμψω στη λέξη που οδήγησε σε παρέμβαση προέδρου, την οποία θεωρώ θεμιτή, όχι όμως άμεμπτη», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι σύμφωνα με το λεξικό το «γομάρι» παραπέμπει στο ζώο που φέρει φορτίο και δεν έχει προσβλητική έννοια.
Τόνισε δε ότι η φράση του Ροντούλη «θα μπορούσε να είχε παραλειφθεί».

Λες και θέλουμε ειδικές αναλύσεις για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που τόσο καιρό βλέπουμε.
Μια εικόνα δεν είναι 1.000 λέξεις;
Εμείς έχουμε δει εκατομμύρια εικόνες στα τόσα χρόνια που μας βασανίζουν.
Υπολογίστε σε πόσα δισεκατομμύρια λέξεων αντιστοιχούν.

Πέρα απ’ αυτά όμως, το γεγονός ότι τέτοιου είδους πολιτικά σκετς και θεατρινισμοί αντιπροσωπεύουν την πολιτική ζωή της χώρας και τέτοιοι πολιτικοί καθορίζουν τις τύχες μας, είναι πέρα για πέρα γεγονός απαράδεκτο.

Σκεφτείτε: Βρισκόμαστε στο κατώφλι της χρεοκοπίας (τυπικά εννοώ), στο κατώφλι της μαθηματικής καταστροφής του δικού τους συστήματος, στα όρια της απόγνωσης του ελληνικού λαού, στην πραγματική φτώχεια και εξαθλίωση του ελληνικού νοικοκυριού, στην εγκατάλειψη του ελληνικού σχολειού που βρίσκεται στο έλεος του Θεού, στην απόγνωση όλων των ιδρυμάτων της χώρας, στην στάση πληρωμών που συμβαίνει καθημερινά στην αγορά, στην αδιαφορία για τον ασθενή και τον ανήμπορο, με το μαχαίρι στο λαιμό από τους ληστές του κράτους που τώρα πια θα κόβουν και το ρεύμα για να εισπράξουν τα κέρδη των τοκογλύφων  και στα πρόθυρα μιας σύρραξης με την Τουρκία κι αυτοί εξακολουθούν να μας εμπαίζουν με θεατρινισμούς και πολιτικά σκετσάκια προστατευόμενα από τη… Δημοκρατία.

Όλοι και όλα όμως αποκαλύπτονται στο φως του ήλιου…
Ο λαός δεν είναι πλέον αγανακτισμένος.
Είναι σε απόγνωση.
Έχει μέσα του ΟΡΓΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου