Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα χάρισε στη γερμανική Bild βραβείο



Γράφει η Αθηνά Παπαδοπούλου


Σίγουρα θυμάστε όλοι το εξοργιστικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Das Bild", που παρότρυνε τους Έλληνες να... πουλήσουν τα νησιά τους, για να ξεχρεώσουν. Ε, λοιπόν, το εν λόγω δημοσίευμα χάρισε στην εφημερίδα βραβείο!!! Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Η Bild βραβεύτηκε με... το "Ευρωπαϊκό Γαϊδουράγκαθο" για "το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ατόπημα της χρονιάς"!



Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Νίκολαους Μπλόμε, κατά την παραλαβή του βραβείου στο Βερολίνο, δανείστηκε τη φράση του Σοφοκλέους "Μη σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο", ενώ δεν έδειξε ουδεμία μετάνοια, υπερασπιζόμενος τη στάση της εφημερίδας. Είπε χαρακτηριστικά, πως το ζητούμενο είναι η σωτηρία του ευρώ και πως η Bild δικαιώνεται στις προβλέψεις της. "70.000 εκτάσεις ελληνικής δημόσιας περιουσίας βρίσκονται σήμερα προς πώληση. Ανάμεσά τους μια ολόκληρη χερσόνησος και ένα μικρό βουνό" επεσήμανε ο Μπλόμε, για να καταλήξει: "Το γαϊδουράγκαθο είναι οξύ και πονά. Ακριβώς αυτό θέλει να είναι η εφημερίδα Bild. Να είστε ευγνώμονες που υπάρχουμε".


Μήπως εσείς θα έπρεπε, κύριε Μπλόμε και λοιποί Ουνογότθοι, να είστε ευγνώμονες στην Ελλάδα; Γιατί σε 'μας οφείλετε τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τη γραφή σας, την ύπαρξή σας την ίδια! Μήπως εσείς μας οφείλετε, μετά από δάνεια τόσων αιώνων;


Αφήστε λοιπόν τις δηλώσεις τέτοιου τύπου κι αρκεστείτε σε μια ωραία σαλάτα από... γαϊδουράγκαθα (νερόβραστα, κατά προτίμηση, για να ταιριάζουν και στην κουλτούρα σας)!

1 σχόλιο:

  1. Τούς δίνουμε 10.000 τόνους σκατά νά τά φᾶνε,τούς σκατοφασίστες Ὀστρογότθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή