Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ανώνυμος σαλταρισμένος ή ανώνυμος προστατευμένος;


55χρονος εκπαιδευτικός 
έκαιγε πολυτελή αυτοκίνητα.
Σκεφτείτε τι θα γινόταν 
αν στρεφόταν κατά περιουσιών αλλοδαπών

Συνελήφθη μετά από συστηματική παρακολούθηση ένας 55χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος «εκπαίδευε» Έλληνες στο Επαγγελματικό Λύκειο Μεγάρων. Ο τύπος αυτός, τοποθετούσε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πολυτελή αυτοκίνητα, στα βόρεια προάστια, έχοντας ήδη χρεωθεί πάνω από 30 επιθέσεις, τις οποίες μάλιστα φέρεται να ομολόγησε. Το όνομά του, αλλά και περισσότερες πληροφορίες, δεν έχουν αποδεσμευτεί.

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτόν τον τύπο. Πάντως, ο τρόπος δράσης, αλλά και όλη η συμπεριφορά του, δεν παραπέμπουν μέχρι στιγμής σε κάποια σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ χαρακτηρίζονται από ερασιτεχνισμό. Το δε γεγονός ότι απείλησε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν με πιστόλι ρεπλίκα, λέει κάποια πράγματα. Ίσως ο άνθρωπος να έχει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας. Οι ανακρίσεις και η δικαστική διαδικασία θα αναδείξουν προφανώς τα όποια θέματα.

Όμως, δεν μπορούμε παρά να καυτηριάσουμε εδώ τη στάση του Τύπου (του αριστεριστικού μονολόγου και των «προοδευτικών» αναμασημάτων). Αν και ο δράστης χρεώνεται δεκάδες επιθέσεις, αν και είναι δημόσιος λειτουργός, αν και διδάσκει παιδιά, προστατεύθηκε η ταυτότητά του, το θέμα δεν έπαιξε στα κανάλια, στις δε εφημερίδες ήταν και θα είναι αύριο μονόστηλο. Με λίγα λόγια, δεν τρέχει τίποτα.
Κάποιοι αριστεροί δικηγόροι ενδεχομένως θα σπεύσουν για την υπεράσπισή του και κάτι θα γραφτεί στο μέλλον για αυτόν τον «κοινωνικό αγωνιστή». Όταν, δε, έρθει η ώρα της δίκης, ουδείς θα θυμάται ποιος είναι αυτός... Και κάπως έτσι, μπορεί ο «επαναστάτης» αυτός, να πέσει και «στα μαλακά».

Εμείς, θα σας θέσουμε το θέμα αλλιώς: αν αυτός ο τύπος, ο πιθανώς αυτόκλητος Ρομπέν των Δασών, αντί να χτυπά πολυτελή αυτοκίνητα (ενδεχομένως μια πράξη με ιδεολογικό κίνητρο), χτυπούσε κάτι άλλο, αντιδρώντας όχι στον πλούτο, αλλά στην εδώ παρουσία πχ πολυάριθμων αλλοδαπών που εγκληματούν, τι θα γινόταν τώρα στα κανάλια; Δεν θα ούρλιαζαν για τα «ρατσιστικά» κίνητρα του δράστη; Δεν θα χρησιμοποιούσαν όλο το «πολιτικά ορθό» οπλοστάσιό τους, για να τον διασύρουν και να τον εμφανίσουν ως τη μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία μας; Δεν θα γνωστοποιούσαν την ταυτότητα του δράστη, χρησιμοποιώντας μάλιστα το γνωστό ιστολόγιο-πλυντήριο;

Το σύστημα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι δε πολιτικά ορθές επινοήσεις του, αφορούν μόνο στους «προοδευτικούς» παραβατικούς και σε κανέναν άλλο. Τα όσα είδαμε να λέγονται και να γράφονται μετά το σκηνοθετημένο συμβάν στη Σχολή Ευελπίδων, όπου μάθαμε τα πάντα και όπως ήθελε το σύστημα να τα μάθουμε, για την οικογένεια του Εύελπι που βρέθηκε στο στόχαστρο της αριστεράς και του ΔΟΛ, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Στο πλαίσιο του αγώνα τους, καλό θα ήταν οι πατριώτες να γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα, για να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου