Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος Τύπου
Με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ορίζεται ως Εκπρόσωπος Τύπου ο Γιάννης Βασιλακόπουλος, διακεκριμένος δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας.


Ο Γιάννης Βασιλακόπουλος, γεννήθηκε το 1972 στη Γλυφάδα και κατάγεται από τη Φωκίδα. Ξεκίνησε από πολύ νέος την Δημοσιογραφική του καριέρα, από την τοπική εφημερίδα Αδέσμευτη Γνώμη Γλυφάδας το 1989, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ.

Στην διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, τόσο στην Πάντειο, όπου φοιτούσε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού, όσο και στο Southampton Institute of Higher Education, της Μεγάλης Βρετανίας όπου σπούδασε Ναυτιλιακά, ανέπτυξε πλούσια δράση, φθάνοντας να εκλεγεί πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Φοιτητών του Southampton, λαμβάνοντας 80 ψήφους μεταξύ 125 Ελλήνων Φοιτητών.

Εργάσθηκε στις Εφημερίδες Ακρόπολη, Κυριακάτικο Ελεύθερο, Αυριανή, Απόφαση, Πόλις, Οικονομία. Ήταν ο πρώτος διευθυντής της πρωινής εφημερίδας «Άνω- Κάτω» και της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πολιτική Κόντρα». Εργάσθηκε στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Αντένα FM, Κανάλι 1 του Πειραιά, Αθήνα 9, 84 και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ως πολιτικός συντάκτης έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 δημοσιογραφικές αποστολές συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε ταξίδια του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου από το 1999, οπότε και τοποθετήθηκε στο γραφείο τύπου Δημάρχου Αθηναίων.

Γνώστης των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης υπήρξε σύμβουλος τύπου του Δημάρχου Ζωγράφου Γιάννη Καζάκου την περίοδο 2001- 03, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Καζάκος κέρδισε άνετα δεύτερη συνεχόμενη επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο.

Έχει εκδώσει τα ακόλουθα βιβλία: "Περιγράφοντας το χθες, γράφοντας για το αύριο - Η κοινωνική Δεξιά κόντρα στην ελίτ της Μεταπολίτευσης" (Πολιτική αρθρογραφία), "Κρυμμένες αλήθειες" (Πολιτική αρθρογραφία), "Το Κάδρο των Ηρώων" (μυθιστόρημα), "Το Κύμα" (νουβέλα).

Γραφείο Τύπου

3 σχόλια: