Εμ. Κώνστας:
"Η Εθνική Οικονομία είναι ρεαλιστική διέξοδος"
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό «Patria» στην Παλιά Βουλή με θέμα την οικονομία, μίλησε ο Γ. Γ. του Εθνικού Μετώπου, Εμ. Κώνστας.
Τη συζήτηση διηύθυνε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ενώ μίλησαν ακόμα ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, ο Βουλευτής Ηλίας Πολατίδης και ο καθηγητής-ιστορικός Δημήτρης Μιχαλόπουλος.
Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Χρυσός και Εργασία στη Νέα οικονομία» που μετέφρασε ο Δ. Μιχαλόπουλος.
Οι ομιλητές σημείωσαν, ότι η λειτουργία της οικονομίας στην χώρα μας και παγκοσμίως βρίσκεται δέσμια της τοκογλυφίας.
Ο γραμματέας του Εθνικού Μετώπου μίλησε με θέμα «Η εθνική σκέψη απέναντι στις οικονομικές εξελίξεις» και, αφού αναφέρθηκε στο ότι οι κατέχοντες το χρυσό πετυχαίνουν την κυριαρχία, τόνισε ότι ζούμε στην εξελιγμένη μετα-καπιταλιστική περίοδο της απόλυτης κυριαρχίας των τραπεζών, που επιβάλλουν και τις αποφάσεις που μας αφορούν, γεγονός που συνιστά ΤΡΑΓΩΔΙΑ για την ανθρωπότητα. Ο κ. Κώνστας, αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η δυτική ηγεμονία, αλλά και στις συμμορίες τοκογλύφων που ζουν γκανγκστερικά, επηρεάζοντας τις ζωές όλων, που δεν σκέφτηκαν όμως ότι η οικονομία θα δράσει ανεξέλεγκτα και έφερε εδώ ως παράδειγμα την Κίνα, αλλά και μια σειρά γεγονότων, όπως η λεγόμενη «αραβική άνοιξη».
Σύμφωνα με τον κ. Κώνστα, ελάχιστο ποσοστό των κεφαλαίων πλέον χρησιμοποιείται για παραγωγικές επενδύσεις. Έδωσε έμφαση στις ευθύνες των τεχνοκρατών, λέγοντας ότι «καλούνται να γνωμοδοτήσουν πώς θα βγούμε από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν», επισημαίνοντας παράλληλα και τις αλλοιώσεις στο αξιακό μας σύστημα, που επέτρεψαν την παραπάνω κατάσταση. Όσον αφορά στα οικεία, τόνισε ότι ως χώρα επιδοθήκαμε σε αχαλίνωτο δανεισμό, για να συντηρηθούν πελατειακοί στρατοί, και έκανε λόγο για μονοκαλλιέργειες, καταστροφή του δευτερογενούς τομέα, καταστροφή από την αριστερά του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, επισημαίνοντας ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα. Ο κ. Κώνστας, αφού υπογράμμισε ότι η αντίληψη που επικράτησε στη χώρα μας, με την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ, ήταν αυτή του εύκολου πλουτισμού και της διαφθοράς, τόνισε πως ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση, γιατί έχει μάθει στον προαναφερόμενο τρόπο.
ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ζήτησε, υπογραμμίζοντας ότι «διεθνής λύση σημαίνει εξυπηρέτηση των τοκογλύφων». Τέλος, υπογράμμισε ότι το 1980 το 70% της κατανάλωσης αφορούσε σε ελληνικά προϊόντα και το 30% σε εισαγόμενα, ενώ το σήμερα ισχύει το αντίστροφο.
Η πρόταση της εθνικής ιδεολογίας, όπως τόνισε, δεν ξεκινά από ιδεολογική εμμονή, αλλά πρόκειται για μια απολύτως ρεαλιστική λύση που μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση.
Αποδείχτηκε από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, ότι διεθνής λύση δεν υπάρχει.
Στις προτάσεις του έδωσε έμφαση σε έναν εθνικό σχεδιασμό, που θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση μια ενδοστρεφή ανάπτυξη, καθώς και προϊόντα που ήδη αναζητούν οι διεθνείς αγορές.
Εκ βάθρων μεταβολή του τραπεζικού συστήματος, στάση πληρωμών για μια διετία τουλάχιστον και επαναπροσδιορισμό του χρέους, άμεση αξιοποίηση του υπεδάφους, των ενεργειακών δυνατοτήτων και ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ.
Η διαφορά του εμπορικού ισοζυγίου δείχνει την λύση του προβλήματος και η υπόθεση του εθνικού νομίσματος απαιτεί ειδικούς χειρισμούς, καθώς οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει άοπλη τη χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου