Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε τα... προεκλογικά δωράκια της ΝΔ

Ενδεικτική των λόγων για τους οποίους το ελληνικό κράτος έχει φτάσει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, είναι η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η οποία ζητά την επιστροφή 424,8 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα εντόκως, ποσό που αφορά, όπως αναφέρει, σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες, την περίοδο 2008-2009.

Με χρήματα που έρχονται τόσο από την ΕΕ, όσο και από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών, οι ενίοτε πολιτικοί ιθύνοντες θέλουν να κάνουν "παιχνιδάκια" με διάφορες κοινωνικές ομάδες. Δυστυχώς όμως δεν τρώνε όλοι οι υπόλοιποι κουτόχορτο και έτσι τώρα η χώρα μας - σε αυτή την δύσκολη συγκυρία- καλείται να επιστρέψει και με τόκους τα χρήματα που σπαταλήθηκαν. Αλλά δεν είναι μόνο οι επιδοτήσεις.

Ποιό μέρος άραγε των τεράστιων δανείων που έχει συνάψει η χώρα μας, έχει καταξοδευτεί για να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές φιλοδοξίες συγκεκριμένων ατόμων; Πόσες πόλεις της χώρας μπορεί να μην έχουν δουλειές για τους πολίτες τους, έχουν όμως υπερπληθώρα π.χ. γηπέδων; Από ποιές περιφέρειες -συγκεκριμένα- γίνονταν μαζικοί διορισμοί σε παθητικές εταιρείες του Δημοσίου;

Και εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά επισήμως τα συγκεκριμένα χρήματα, δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Όλοι μας πληρώνουμε καθημερινά τα δάνεια τα οποία ξοδεύτηκαν για να γίνονται τέτοιου είδους "παιχνιδάκια".

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Μακάρι να βρεθεί άκρη.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η έλλειψη ελέγχου και γενικότερα η κουλτούρα της ανευθυνότητας, συνιστούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας.

Πηγή: http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου