Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξορκίζουν τη χρεοκοπία με συσκέψεις


Ψάχνουν μονάχα τρόπους 
να γλιτώσουν την πάρτη τους

«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:... Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους».

Αυτό, είναι ένα απόσπασμα από τη «στεγνή» δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου του επιτρόπου, συγνώμη, του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Φυσικά, κυρίαρχο θέμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, οι οποίοι πλέον καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια διαφόρων «καρχαριών». Ανακεφαλαιοποίηση, την ώρα που οι κάνουλες έχουν κλείσει για τους επιχειρηματίες και τα φυσικά πρόσωπα. 
Αλλά τις προτεραιότητές τους, τις ξέρουμε... Εξάλλου, όπως παραδέχεται ανοικτά το σύστημα, οι τράπεζες είναι ο πυλώνας του.

Πάμε λοιπόν παρακάτω: ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος, δήλωσε: «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση. Η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω». Οι άλλοι δηλαδή τι κάνουν; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε: «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη... Θα συνεχίσουμε αύριο». Οι άλλοι δηλαδή θέλουν να συμβάλλουν; Θα συνεχίσουν αύριο λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί, αναζητώντας τρόπους να γλιτώσουν από τη λαϊκή κατακραυγή. Για να αποφασίσουν τα προδιαγεγραμμένα. Ουδείς εκ των μετεχόντων στις συσκέψεις της ντροπής, δεν δείχνει διατεθειμένος να μπλοκάρει τη νέα δανειακή σύμβαση. Ουδείς.

Μην τρέφετε αυταπάτες. Όλα γίνονται για να βρεθεί τρόπος να επιβληθούν τα μέτρα και να σωθούν τα δύο κόμματα της Δεξιάς από την κοινωνική κατακραυγή για τη συναίνεση που θα δώσουν. Οι δύο παραπάνω δηλώσεις, στην ουσία τους, δεν διαφέρουν. 
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, αυτοί έχουν άλλα ντέρτια τώρα, αν και έχουν βγει ως οι πλέον γνήσιοι μνημονιακοί και απαξιωμένοι, από το προσκήνιο. Ελάχιστοι πλέον ασχολούνται μαζί τους, να και οι δικοί τους άνθρωποι είναι εκείνοι που διαπραγματεύονται με την τρόικα το μέλλον των παιδιών μας. Φυσικά, τα κόμματα συσκέπτονται σήμερα μέχρι αργά. Αλλά, γνωρίζουν όλοι τους ότι ο κόσμος είναι στα πρόθυρα του ξεσπάσματος...

Προσέξτε τώρα: θα κάνουν «γαργάρα» τη μείωση του βασικού μισθού, των επικουρικών συντάξεων, δεν λένε λέξη για κρατικοποίηση τραπεζών, ενώ για την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο «τι ωραίος καιρός είναι σήμερα». Το τυρί στη φάκα θα είναι η... διάσωση του 13ου & 14ου μισθού! Με λίγα λόγια, η τρικομματική κυβέρνηση βγήκε να πουλήσει στους ιθαγενείς φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Αν μειωθεί ο βασικός μισθός, σημειωτέον, μειώνονται και οι συντάξεις που καθορίζονται βάσει αυτού. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση, όταν τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξάνονται κατά 10% και όταν σχηματίζονταο ουρές στα συσσίτια και υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό... Όσο, δε, για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, για τις οποίες ο Δημήτρης Ρέππας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα, τελικά υπάρχει... Και ζητούνται άμεσα από την τρόικα.

Η τρόικα, ζητά να χρεοκοπήσει η κοινωνία, για να μη χρεοκοπήσουν η χώρα και οι τράπεζες. Αυτή είναι η νέα λογιστική «εκσυγχρονιστική» αντίληψη. 

Οι Σημίτιδες, ζουν τελικά ανάμεσά μας. Φρικτό, ε; Κι όμως. Και υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Τα οποία, προσπαθούν πλέον να σώσουν ό,τι μπορούν από την υπόληψή τους. Εξ ου και η καθυστέρηση στην κατά τα άλλα αποφασισμένη από όλους τους εμπλεκόμενους στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συμφωνία για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που θα θέσει τέλος στην εθνική μας κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου