Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τι γυρεύουν οι Τούρκοι στη Χαλκιδική;


Πολλές βόλτες κόβει και δη ανενόχλητος, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν. Προσπαθώντας να ανιχνεύσει διαθέσεις και να εντοπίσει αδυναμίες, ο Τούρκος διπλωμάτης δείχνει ιδιαίτερα δραστήριος και συναντάται συνεχώς με θεσμικούς παράγοντες. Χθες, συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς συνεργασίας, στο εμπόριο ακι στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό και στον πολιτισμό.

Ο Μπιλιτεκίν προσπάθησε να δελεάσει το συνομιλητή του, κάνοντας λόγο για προβολή του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής στην τουρκική αγορά, ώστε να αυξηθούν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών. Από την πλευρά του, ο Έλληνας αξιωματούχος τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προξένου, αποτελεί «συνέχεια» της προσπάθειας που καταβάλλει η περιφέρεια για την προβολή της Χαλκιδικής στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες έχουν εντολή από το κέντρο τους να ψάχνουν για μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που πωλούνται, αλλά και τις διαθέσεις των διαφόρων τοπικών παραγόντων και πως αυτές θα επηρεάσουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας. Εμείς, σας είχαμε επισημάνει εξ αρχής τον κίνδυνο που πηγάζει από τον Καλλικράτη, λόγω της «ομοσπονδοποίησης» της χώρας, να κληθούν διάφοροι παράγοντες των περιφερειών, να ασκούν πολιτική, στο όνομα της «ανάπτυξης» και στη λογική της αναζήτησης κονδυλίων.

Όμως, όλα έχουν τα όριά τους. Η υπόθεση αυτή, έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνη...

1 σχόλιο:

  1. Ειναι γνωστο οτι πολλες Ελληνικες εταιριες εχουν φτιαξει εργοστασια στην Τουρκια γιατι δεν υπαρχει εκει συνδικαλισμος και ετσι τα προιοντα τους ειναι πιο φθηνα και μπορουν να συναγωνισθουν στην Ελληνικη αλλα και αλλες αγορες. Νομιζω οτι αυτο ειναι μερος του προαναφερθεντος προβληματος. ποια ειναι η λυσις;; Μαλλον πολυ σκληρη για μερικους απο εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή