Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Απροσδιόριστες εξελίξεις – Ανάγκη εγρήγορσης

Γράφει ο Εμμανουήλ Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου.


Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων ήταν καταιγιστικές. Όπως συνήθως συμβαίνει στην κορύφωση αυτών των εξελίξεων έγιναν κατανοητά ζητήματα που ως τότε , σχεδόν δεν απασχολούσαν την ελληνική κοινωνία. Η κυριαρχία της χώρας που είχε ήδη χαθεί έλαβε τη μορφή κατοχής που ολοένα εκτείνεται σε νέους χώρους. Δεν ελέγχουμε ούτε τη νομισματική, ούτε τη δημοσιονομική πολιτική ούτε την πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα του προσανατολισμού της χώρας, ουσιώδες και βαθύτατο, έχει δυστυχώς συνειδητοποιηθεί μόνο από ένα τμήμα της κοινωνίας.
Η ξένη κυριαρχία οδηγεί τη χώρα και πάλι στον εσφαλμένο δρόμο, αλλά ο μεταπολιτευτικός τύπος έλληνα, δυσκολεύεται να αντιδράσει καθώς έχει διαμορφώσει την πολιτική του αντίληψη στο κλίμα δανεισμού και υποτέλειας.


Παρά την αγωνία που βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες η συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίπεδο των εντυπώσεων.


Το εθνικό συμφέρον έχει αποκτήσει «διασταλτική» σημασία. Η ανεργία έχει λάβει τραγικές διαστάσεις. Η αριστερά στρατολογεί και συντάσσεται. Η μετανάστευση της νεολαίας αποδυναμώνει περισσότερο την πατρίδα. Η διαφθορά παραμένει ισχυρή και ατιμώρητη. Τα καρτέλ και οι πολυεθνικές αλωνίζουν πραγματοποιώντας τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε βάρος των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Οι λαθρομετανάστες είναι μια παράμετρος που επιδρά καταλυτικά σε όλος τους τομείς της δημόσιας και οικονομικής ζωής ενώ φαίνεται ότι θα αποτελέσει ένα στρατό για το καταρρέον πολιτικό σύστημα. Οι πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν την χώρα επιχειρούν την ανασύνταξή τους με νέα σχήματα που δεν κομίζουν τίποτα άλλο παρά την παρουσία των στελεχών τους…


Αυτό το εκρηκτικό σκηνικό είναι η βάση για την διαμόρφωση πολλών πιθανών αρνητικών εξελίξεων. Αν αναλογιστεί κανείς πόσο γρήγορα κατέρρευσε ο μύθος της «ισχυρής» Ελλάδας και αποκαλύφθηκε το προτεκτοράτο των Βρυξελλών, αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί ένα κίνημα εθνικής αντιστάσεως, ικανό να ανταποκριθεί στις όποιες περιστάσεις.


Οι πιθανότητες να βρεθούμε μπροστά σε εκτεταμένη κοινωνική έκρηξη, να λειτουργήσουν σενάρια για τον εδαφικό διαμελισμό, να εκποιηθεί ο εθνικός πλούτος είναι πολύ κοντά μας…
Για την περαιτέρω εξαθλίωση, ήδη συντελείται.


Πρέπει να αξιοποιηθούν, όλα τα μέσα. Τώρα, στην εποχή της παραπληροφόρησης και της ελεγχόμενης πληροφόρησης, κάθε πρωτοβουλία ενημέρωσης είναι σημαντική. Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο, τα περιοδικά, η επανέκδοση του «Ελεύθερου Κόσμου» οι εκδηλώσεις, η πολιτική δράση, πρέπει να αποσκοπούν σε μια κατεύθυνση: να σφυρηλατήσουν δεσμούς και κοινές απόψεις και πάνω από όλα να δημιουργήσουν μια σκληρή απόφαση.
Τώρα γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου