Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μήνυμα για την 1η Μαΐου



Ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά, δεν είναι πιο επίκαιρα τα μηνύματα της 1ης Μαΐου.  
Η εργασία, καθήκον και δικαίωμα για τους Έλληνες εργαζομένους, δοκιμάζεται από το ανίκανο να ανταποκριθεί στην αποστολή του κατοχικό κράτος, από τους μηχανισμούς της διεθνούς καπιταλιστικής σπείρας και τους διαφόρους εγχώριους μεταπράτες και ασφαλώς από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η εργασία όπως πρέπει να είναι έχει αντικατασταθεί από τις λεγόμενες "ελαστικές" μορφές, οι στρατιές των ξένων εργαζομένων υπηρετούν την πλήρη απαξίωση σε έναν κόσμο εφιαλτικό όπως αυτός της νέας "κατανομής εργασίας", οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παραγωγική διάλυση του τόπου.


Η πρότασή μας για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος που μπορεί να εξασφαλίσει εργασία αξιοπρεπή και καλά αμοιβόμενη, συνθήκες προόδου και ευημερίας απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης. 
Ο πραγματικός πλούτος παράγεται από την εργασία και όχι από την ανεξέλεγκτη δράση του αντιπαραγωγικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Το ανυπόληπτο συνδικαλιστικό οικοδόμημα, με λίγες μόνο εξαιρέσεις, δεν είναι σε θέση να εκφράσει την Ελληνίδα και τον Έλληνα εργαζόμενο.
Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός νέου εργατικού, αγροτικού κινήματος υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση. Επίσης οι αυτοαπασχολούμενοι που λόγω της φύσης και της δομής της ελληνικής οικονομίας είναι πολλοί και διαρκώς διωκόμενοι, οφείλουν να αντιδράσουν στην προσπάθεια μετασχηματισμού της οικονομίας που συντελείται με τις οδηγίες Βρυξελλών και τοκογλύφων.

Φιλελεύθεροι και αριστεροί έφεραν με μεθοδεύσεις τους την σημερινή άθλια εξέλιξη και τολμούν να προτείνουν λύσεις εξόδου από την κρίση.

Το αίσχος των μειώσεων στους μισθούς, που επιδιώκει την επιβολή Βαλκανικών αμοιβών σε μια οικονομία που έχει τιμάριθμο ακριβής χώρας, πρέπει να καταγγελθεί και να ανακοπεί.
Σήμερα όχι αύριο.

Η 1η Μάη ας είναι η απαρχή για την διεκδίκηση μιας εθνικής οικονομίας προκοπής για τους εργαζόμενους της πατρίδας.


Εθνικό Μέτωπο Εργαζομένων,
Εθνικό Μέτωπο Επαγγελματιών,
Μέτωπο Ελλήνων Ανέργων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου