Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Την έκοψαν οι Ασπόνδυλοι Υπάλληλοι των Καρτέλ


Της Αθηνάς Παπαδοπούλου

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Αυτό ήταν το σχόλιο, που οδήγησε στον αποκλεισμό της 23χρονης Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς θεωρήθηκε ρατσιστικό και κατηγορήθηκε, ότι δεν εκφράζει το ελληνικό ιδεώδες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ, με την οποία παραπέμπει την Αθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή, δήλωσε τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου. Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».


Αλήθεια, τι το ρατσιστικό περιέχει το σχόλιο; Τους αποκαλεί «αράπηδες» ή κάτι άλλο μειωτικό; Τους «στολίζει»; Με ποιον τρόπο τους προσβάλλει; Είναι μήπως ψέμα, το ότι έχουμε ένα σωρό από δαύτους στην Ελλάδα; Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να τους αναφέρουμε ως «μαύρους» ή «Αφρικανούς», για να μη θίγονται συνειδήσεις; Θα φοβόμαστε δηλαδή να τους πιάσουμε στο στόμα μας, για να μην κατηγορηθούμε ως ρατσιστές; Μήπως ν’ αρχίσουμε να τους αποκαλούμε και λευκούς;

Όσο για το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, κύριοι του ΣΕΓΑΣ, από πότε προάγει «την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του κόσμου»; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για Έλληνες! Αναγκαία ήταν μάλιστα η προσκόμιση πιστοποιητικών, για να αποδειχθεί η ελληνική καταγωγή του εκάστοτε αθλητή. Αφήστε ήσυχο λοιπόν το Ολυμπιακό Πνεύμα, δε σας παίρνει να το πιάνετε στο βρωμερό στόμα σας.

Χαντακώσατε μια νέα κοπέλα, για να μη χαλάσει τη σούπα σας! Εσείς, οι εύθικτοι «υπέρμαχοι της Δημοκρατίας», οι «υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου»… Ελευθερία του λόγου, βέβαια, μόνο όταν δεν αντίκειται στα πιστεύω σας. Δημοκρατία μετ’ επιβολής και μόνο όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά σας... Σε αντίθετη περίπτωση γίνεστε φασίστες και ρατσιστές απέναντι σε όσους έχουν ή έστω φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη. Ντροπή σας, αλήτες υποκριτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου