Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η Δίκη του πρώην Δημάρχου Θεσ/νίκης

Της Ελένης Παπαδοπούλου

Αναρωτιούνται όλοι πώς οι Θεσσαλονικείς ψήφισαν τον Μπουτάρη, με ποια κριτήρια. Η απάντηση είναι απλή: ήταν άλλη μια περίπτωση αντίδρασης. Έπρεπε να φύγει πάση θυσία το κόμμα του κυρίου Παπαγεωργόπουλου από την εξουσία.

Ο τελευταίος, κατά την θητεία του ως Δήμαρχος της Συμπρωτεύουσας - μαζί με άλλους βεβαίως - κατηχράσθη τεράστια ποσά από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. 51,4.000.000 ευρώ, για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι το ποσό στο οποίο ανέρχεται η υπεξαίρεση εισφορών εργαζομένων, που δεν αποδίδονταν στα ασφαλιστικά ταμεία για περίπου μία δεκαετία.

Η δίκη του πρώην Δημάρχου ξεκίνησε σήμερα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Τα δεδομένα όμως τον διαψεύδουν, καθώς το «έφαγαν, έφαγαν» ήδη ψιθυριζόταν στον Δήμο και κραύγαζε στους πολίτες, από όταν ο κύριος Παπαγεωργόπουλος ήταν ακόμη στον δημοτικό θρόνο.

Είναι σίγουρα μια κάποια ικανοποίηση, το ότι τον βλέπουμε από θρόνο να κάθεται πλέον στο σκαμνί. Μια καταδίκη σε φυλάκιση όμως δεν θα έχει κάποια σημασία. Αν η Δικαιοσύνη θέλει να επιτελέσει ολοκληρωμένα τον ρόλο της, τα κλεμμένα χρήματα θα πρέπει να επιστρέψουν στον λαό. Ζητούμε δήμευση της περιουσίας του κυρίου Παπαγεωργόπουλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου