Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Να απελαθεί ΤΩΡΑ ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή από την Ελλάδα


Να πάει από εκεί που ήρθε ο αρχιπράκτορας Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, που δυναμιτίζει την ειρήνη στην Δυτική Θράκη και να κλείσει το προξενείο της Τουρκίας για να τελειώνουμε

Να αφήσουν κατά μέρος στο ΥΠΕΞ τις αβρότητες με τον Νταβούτογλου και να κάνουν αυτό που πρέπει ΤΩΡΑ! 
Η τουρκική δράση στη Θράκη μας, που στόχο έχει τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας, πρέπει να σταματήσει.


Ο ιμάμης του χωριού Σώστη στο νομό Ξάνθης, Μπιλάλ Καραχαλίλ, καταγγέλλει παρεμβάσεις εναντίον του και απειλές από ανθρώπους του προξενείου που τον κατηγορούν ως «εγκάθετο της Ελλάδας και προδότη». Μάλιστα, στο ΥΠΕΞ κλήθηκε για εξηγήσεις ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση.

O κ. Καραχαλίλ, κατέθεσε γραπτή αναφορά προς τον υπουργό Εξωτερικών, όπου καταγγέλλει ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του και ενημερώνει για την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, λόγω των απειλών εναντίον του από τον συνεργάτη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, Χαμπίλ Μπαΐράμ. Στην ίδια αναφορά, ο ιμάμης καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις από τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ (φωτογραφία), ώστε να αποσύρει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναφέρεται ότι στην αναφορά που ελήφθη «καταγγέλλεται ως εμπλεκόμενος και ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή... δεν είναι δυνατόν, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή –καθ' υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων- θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή. Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ' υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου