Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Αλεξάνδειο Μέλαθρο" / Οργάνωση Θεσσαλονίκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης 
του Εθνικού Μετώπου

Όχι στην μετονομασία 
του «Αλεξάνδρειου Μελάθρου»

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνά η πατρίδα μας, οι οποίες έχουν δυστυχώς άμεσο αντίκτυπο και στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας μας, οι δε αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων μας διαρκώς διογκώνονται, ένα νέο περιστατικό ήρθε να μειώσει τις αντιστάσεις μας απέναντι στους γείτονες μας.

Ως γνωστό, στις 7 Μαΐου 2013, έλαβε χώρα στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» Θεσσαλονίκης, ειδική εκδήλωση και φιλικός αγώνας προς τιμή του μεγάλου Έλληνα καλαθοσφαιριστή Νίκου Γκάλη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Ιωάννη Ιωαννίδη, ότι ο ιστορικός αυτός αθλητικός χώρος της Θεσσαλονίκης, θα μετονομαστεί σε«Nick Galis Hall».

Εμείς ως Έλληνες Θεσσαλονικείς, αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον μεγάλο αθλητή Νίκο Γκάλη, πλην όμως διαχωρίζουμε τη θέση μας, από την κατάργηση-αφαίρεση του ιστορικού ονόματος του παραπάνω αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» και θα προτείναμε τη συγχώνευση των δύο, δηλαδή «Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο - Νίκος Γκάλης».

Τέλος, διαφωνούμε με τη χρήση του ξενόγλωσσου τύπου «Nick Galis Hall», δοθέντος ότι ο μεγάλος αθλητής τίμησε και δόξασε τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. Φρονούμε, ότι στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για ανύψωση του εθνικού φρονήματος και ηθικού των συμπατριωτών μας, με πράξεις που παντρεύουν το αρχαίο πνεύμα με τους σύγχρονους τιμητές της χώρας μας.

Ο γραμματέας Σωτήρης Αντωνιάδης
Ο συντονιστής νομικών θεμάτων Κώστας Αμασόγλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου