Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Είμαστε παρόντες!


Το Εθνικό Μέτωπο διαμόρφωσε την πολιτική του στάση για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αξιολογώντας όλα τα δεδομένα τόσο της γενικότερης πολιτικής κατάστασης όσο και των δικών του επιδιώξεων.
Η στάση της γενικής αποδοκιμασίας  είναι συνειδητή στάση και αποτελεί θέση του Εθνικού Μετώπου.

Δεν διαφοροποιείται κατά περίσταση, δεν επιδέχεται ειδικών ερμηνειών, ούτε υιοθετείται εάν και εφόσον κάποιος συμφωνεί προσωπικά ή όχι.

Το Εθνικό Μέτωπο είναι συγκροτημένος πολιτικός φορέας που απέχει με πλήρη επίγνωση των σκοπών του και των συνεπειών του, στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Πρέπει όμως να αντιληφθούν στελέχη, φίλοι και εχθροί ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική δράση αλλά αντίθετα να την ενισχύσει και να την θέσει σε τροχιά νίκης.

Η απόφαση αποδοκιμασίας έτυχε θετικής αποδοχής, μεγαλύτερης μάλιστα της αναμενομένης.
Φαίνεται όμως ότι δυο κατηγορίες είχαν τις αντιρρήσεις τους. 
Αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει πάντα με κάποιο τρόπο να εμπλέκεσαι και αυτοί που έχουν συμφέροντα να υπερψηφιστούν και χρειάζονται αύξηση του ακροατηρίου. 
Για την πρώτη κατηγορία τους συνιστώ ψυχραιμία.
Ούτε θα ενισχυθεί, ούτε θα συντριβεί το σύστημα αν δεν ψηφιστούν κάποιοι υποψήφιοι “με τεράστιες ιστορικές περγαμηνές” (πολιτεύεται αλήθεια ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ;)...

Για τους δεύτερους, νομίζω ότι οι τοποθετήσεις είναι ξεκάθαρες, αυτοί βρίσκονται σε κόμματα που αντιλαμβάνονται το Εθνικό Μέτωπο ως εχθρικό φορέα και κάνουν τη δουλειά τους.

Η συμμετοχή στις εκλογές για φορείς με βαθύτατη αντισυστημική στάση είναι μια μεγάλη δοκιμασία.
Η μη συμμετοχή, έτσι όπως έχουν κατορθώσει κάποιοι σύντροφοι να κάνουν τα πράγματα, είναι και αυτή. Θεωρώ, λοιπόν, ότι μια καλή άσκηση για την ενίσχυση της εσωτερικής δύναμης είναι η συνειδητή απόρριψη , που άλλωστε είναι και ενδεδειγμένη ιδεολογικά και πολιτικά σύμφωνα με την ανάλυσή μας. 
Όσοι είναι με το Εθνικό Μέτωπο έχουν θέση, δεν χρειάζονται τροποποιήσεις. 
Ξεχωριστός δεν είσαι γιατί βρίσκεις τρόπους “να χώνεσαι”, αυτό είναι η περιγραφή του δημοκράτη, πρωταγωνιστή στο ρημαγμένο τοπίο της μεταπολίτευσης. Ο εθνικιστής είναι συνειδητοποιημένος, πειθαρχημένος και δεν θέτει την αξιοκρατία σε δεύτερο επίπεδο.

Όταν ισχυριστήκαμε στην απόφασή μας το 2012 ότι οι εκλογές είναι ένα επεισόδιο στην ιστορία του τόπου, το εννοούσαμε. Ο αγώνας για την τελική επικράτηση των ιδεών μας, μπορεί να είναι δρόμος ταχύτητας ή μαραθώνιος, περνά μέσα από τις  εκλογές όχι αναγκαστικά με την όποια συμμετοχή.
Η αποδοκιμασία είναι στάση.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου