Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Εγκληματική η πολιτική και στη Δευτεροβάθμια


Η απόφαση να εισαχθεί απροσχημάτιστα και νομιμοποιημένα ο κομματισμός στην εκπαίδευση,  μας οδηγεί σε ένα νέο κατήφορο που δεν έχει προηγούμενο. Η εκλογή του διευθυντή της σχολικής μονάδας με ψηφοφορία καταλύει κάθε έννοια ιεραρχίας, αξιοκρατίας και αντικειμενικών κριτηρίων και μετατρέπει μια θέση - κλειδί για την εκπαίδευση σε εικονική.

Ο νέος τύπος γυμνασιάρχη και Λυκειάρχη που θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων θα είναι ο κατάλληλος για να προάγει την ημιμάθεια, την αφασία και την πλήρη αποδιάρθρωση όσων με δυσκολία παρέμειναν όρθια. Τα σχολεία του 2015 είχαν ήδη μεταβληθεί σε χώρους αντεθνικής προπαγάνδας και προβολής των μηδενιστικών απόψεων, η συγκυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη, θέλει την ολοσχερή διάλυση.

Σημειώνουμε την συμπεριφορά του Υπουργείου στο ζήτημα χρηματοδότησης των αποστολών στις Ολυμπιάδες μαθητών, όπου αρνήθηκε να χορηγήσει το ποσό των 50000 ευρώ, ποσό που προθυμοποιήθηκε να καταβάλλει το ίδρυμα υποτροφιών για να μην χρειαστούν χορηγοί. Τα ποσά υποδηλώνουν τα πραγματικά αίτια της άρνησης που δεν είναι άλλα παρά η υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης και η προσπάθεια δίωξης της αριστείας.

Το Εθνικό Μέτωπο επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι τα όσα συντελούνται στην εκπαίδευση, ούτε τυχαία είναι ούτε θα συμβούν χωρίς συνέπειες. Ο ρόλος των πολιτών με την ιδιότητά τους ως γονείς, κηδεμόνες και πάνω απ' όλα ως ενεργοί πολίτες είναι επιτακτικός και πρέπει να δημιουργηθεί σύντομα ένα ευρύ κίνημα αντίστασης στην καταστροφή που απειλεί στην πραγματικότητα το έθνος.


Τομέας Εθνικής Παιδείας Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου