Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955…


Το μεσημέρι της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, εξερράγη στον κήπο του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγαζόταν στο σπίτι που μεγάλωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ

Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ σημειώθηκαν και μικρές ζημιές. 
Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν  έναν μουσουλμάνο φοιτητή από την Κομοτηνή που μερικά χρόνια αργότερα τιμήθηκε στην Τουρκία και μάλιστα έλαβε και υψηλό κρατικό αξίωμα.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η εφημερίδα «İstanbul Ekspres» γνωστοποίησε με δύο έκτακτες εκδόσεις της την επίθεση, δημοσιεύοντας μάλιστα -όπως αργότερα αποδείχθηκε- παραποιημένες φωτογραφίες. Μερικές ώρες αργότερα ξεκινάει στην Κωνσταντινούπολη μια διαδήλωση, στην πλατεία Ταξίμ, η οποία εξελίχτηκε σε μία λυσσαλέα επίθεση γεμάτη μίσος κατά των Ελλήνων της Πόλης. Τον αφηνιασμένο όχλο, που κατά τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις ανέρχονταν τουλάχιστον σε 100.000 βαρβάρους, και ήταν οπλισμένος με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, αξίνες, σφυριά, σιδερένιους λοστούς και μπιτόνια βενζίνης καθοδηγούσε  η οργάνωση «Η Κύπρος είναι τουρκική» (Kibris Türktür), της οποίας ο κύριος χρηματοδότης ήταν η τουρκική κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των μελών της συνεργάζονταν στενά με  μέλη της κυβέρνησης και τις μυστικές υπηρεσίες.


Ξεκινώντας από τον κεντρικό δρόμο του Πέραν για πολλές ώρες έσπαγαν και έκαιγαν τις περιουσίες των Ελλήνων κακοποιούσαν, βίαζαν και δολοφονούσαν, κατέστρεφαν σχολεία, ναούς και νεκροταφεία φωνάζοντας συνθήματα όπως:  «Θάνατος στους γκιαούρηδες», «Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης», «Σφάξτε τους Έλληνες προδότες», σε μία περιοχή περίπου 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Βόσπορο, στην ασιατική ακτή, στα Πριγκηπόννησα έως τον Αγιο Στέφανο. Οι δυνάμεις ασφαλείας αλλά και οι πυροσβέστες στην πλειονότητά τους δεν ανταποκρίθηκαν στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των ελλήνων να επέμβουν και να τους προστατεύσουν. Υπάρχουν μάλιστα πολλές μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας παρείχαν βοήθεια στους βάρβαρους «διαδηλωτές»  και συμμετείχαν στα επεισόδια. Τα Σεπτεμβριανά κατέδειξαν ότι οι ηγεσίες των νεότουρκων συνέχιζαν με την ίδια συνέπεια και σκληρότητα την εθνοκάθαρση και την αποχριστιανοποίηση της Μικράς Ασίας την οποία είχαν ξεκινήσει μερικές δεκαετίες νωρίτερα. Προηγήθηκαν η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η γενοκτονία των Αρμενίων, ο πυρπολισμός και η καταστροφή της πρωτεύουσας της Ιωνίας, της Σμύρνης.Όσον αφορά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης αυτή ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη καθώς ο τότε πρωθυπουργός, Αλ. Παπάγος, ήταν βαριά άρρωστος, οπότε στην ουσία η κυβέρνηση ήταν ακέφαλη. Παράλληλα, ασκούνταν πιέσεις από το ΝΑΤΟ για να επιδειχθεί «αυτοσυγκράτηση».


Σήμερα, οι νεότουρκοι έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον την «ανοχή» των λεγόμενων Μεγάλων (δυναστριών) Δυνάμεων εξαπολύουν την τελική επίθεση. Στόχος τους για άλλη μία φορά η υποδούλωση, οικονομική και πνευματική, των Ελλήνων κυρίως, αλλά και των υπολοίπων λαών με τους οποίους γειτνιάζουν. 
Η συγκυρία γι΄ αυτούς είναι ιδανική. Άλλωστε εν πολλοίς αυτοί την δημιούργησαν. Εργάστηκαν με συνέπεια, επιμονή και υπομονή. Έχουν καιρό τώρα αλώσει την «ελληνική» «άρχουσα» τάξη,  -είτε πρόκειται για τους «μπουρζουάδες» είτε για τους «πεφωτισμένους» «διανοούμενους». -  
Η οικονομική και πολιτιστική διείσδυση τους Τουρκίας στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής και η συνέργεια των ελληνικών αρχών συνιστά προδοσία(μαρίνες, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, πλήθος εισαγωγών τουρκικών προιόντων, εξαγορά γαιών στη Θράκη). Με τους Έλληνες πολιτικούς «ηγέτες» (γόνους «μεγάλων» πολιτικών οικογενειών) κάνουν κουμπαριές, χορεύουν ζειμπέκικα, και πολύ πιθανό να ψαρεύουν με τον σημερινό πρωθυπουργό μας στο Βόσπορο (αφού ο κος Τσίπρας είναι υπέρμαχος της πολιτικής θεωρίας ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια)

Και οι Έλληνες; για άλλη μία φορά βιώνουν την εγκατάλειψη, την μοναξιά και την προδοσία.   Ενδόμυχα όμως   γνωρίζουν πως όλες αυτές οι ωδίνες κυοφορούν κάτι μεγάλο, πως οι  αληθινοί ποιητές  εσκεμμένα σιωπούν και οι πολεμιστές  περιμένουν το πρόσταγμα της ιστορίας.


Γιάννης Βορδόχειλας

Μέλος του Π.Γ. του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου