Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ !


Έχασαν την προθεσμία για να πάρουν τα λεφτά που μας έδινε η ΕΕ για τις καταστροφές στην Χίο!
Και κατά τα άλλα, μας τάζουν ανάπτυξη!

Μπορεί ως πρεζάκια να αλαλάζουμε κάθε φορά που έρχεται ο καιρός για μία νέα δόση. 
Μπορεί η κυβέρνηση να εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω των διαφόρων μεταρρυθμίσεων. Δεν φαίνεται όμως πολύ σοβαρή όσον αφορά το να ζητήσει χρήματα που δικαιούται η χώρα μας από τα διάφορα ταμεία της ΕΕ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή, ο αρμόδιος Γιοχάνες Χαν είπε: «Δε λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης σχετικά με τις πυρκαγιές στη Χίο. Παράταση της προθεσμίας δεν είναι δυνατή»

Η ελληνική κυβέρνηση έχασε την προθεσμία! Αποδείχθηκε ανίκανη ακόμα και να διεκδικήσει την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, για τη χρηματοδότηση των ζημιών που υπέστη η Χίος από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου! 
Ενώ η Κομισιόν, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, έχει χρηματοδοτήσει σε ανάλογες περιπτώσεις, ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές σε νησιά, όταν της το ζήτησαν οι κυβερνήσεις των αντίστοιχων χωρών μελών, για την περίπτωση της Χίου, ουδέποτε δέχθηκε αίτημα χρηματοδότησης από την ελληνική κυβέρνηση.

Πώς μπορεί να το σχολιάσει κανείς αυτό; Τα λεφτά που μας ανήκουν δεν τα θέλουμε! Θέλουμε μόνο δανεικά, για να διαιωνίζεται η εξάρτηση της χώρας μας

Πηγή:http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου