Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Η εσφαλμένη στρατηγική του Ελληνικού κράτους και η ανοικτή προκλητικότητα της Τουρκίας.


Η πάγια Ελληνική πολιτική τακτική του κατευνασμού μέσω των συζητήσεων και των προσπαθειών εκτόνωσης οδήγησε στις γκρίζες ζώνες. Σχεδόν εξαφάνισε τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως, παρέδωσε την Ίμβρο και την Τένεδο, άφησε ασύδοτη την Τουρκία στη Θράκη, κυοφόρησε όλες τις διαρκείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου και την καταστρατήγηση των Ελληνικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα.

Μια πολιτική διεκδικήσεων και απέναντί της μια μόνιμη αμυντική πολιτική καλών προθέσεων. Οι επιτροπές που συστήθηκαν από τα δύο κράτη για να προχωρήσει η συνεννόηση ανάγκασαν την Ελληνική πολιτεία να αναθεωρήσει την πολιτική της στην εκπαίδευση, στο εμπόριο, ακόμα και σε ζητήματα μείζονος σημασίας όπως η Ποντιακή γενοκτονία. Την ίδια στιγμή ΄σύσσωμο το Τουρκικό σύστημα μιλάει για διεκδικήσεις στα νησιά μας, στη Θράκη , στην Κύπρο, για συνεκμετάλλευση.

Η εμπειρία από την παρούσα πολιτική είναι καταγεγραμμένη. Κάθε άλλη συνέχιση της σημαίνει εθελούσια είσοδο σε εθνικές περιπέτειες. Η Τουρκία, απομονωμένη ή αποδεκτή, Κεμαλική ή ισλαμική ήταν είναι και θα είναι μια χώρα με δεδομένες διεκδικήσεις και εχθρική συμπεριφορά . Απέναντί της μια μόνο εθνική στάση είναι ορθή. Η ασυμβίβαστη θέση που θα παύσει κάθε νέα συζήτηση και θα καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν συνομιλεί σε καμία βάση Τουρκικής διεκδίκησης. Η συνθήκη της Λωζάνης, που άλλωστε έχει καταστρατηγηθεί από τους Τούρκους, ήδη, ήταν ένα πλαίσιο που δημιουργήθηκε σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού και αποτελούσε το επιστέγασμα της Μικρασιατικής καταστροφής.Έκτοτε και ενώ οι μουσουλμάνοι μακροημερεύουν και απολαμβάνουν όλων των προνομίων οι Έλληνες και οι ομόδοξοι μας έχουν δεχτεί συνεχή πλήγματα από το Τουρκικό κράτος.

Η επιχειρούμενη δια των δηλώσεων και των συνεντεύξεων προσπάθεια επιβολής των νεοθωμανικών σχεδίων έχει μόνο μια απάντηση ΟΧΙ και τέλος σε κάθε πρόκληση.

Το Εθνικό Μέτωπο παρακολουθεί την περικύκλωση του έθνους που πραγματοποιεί η Τουρκία και οι πιστοί της στα Βαλκάνια καθώς και τα αισχρά κυκλώματα που δρουν στο εσωτερικό από επιχειρηματίες και τεχνοκράτες, δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες έως αντιεξουσιαστές και αριστεριστές. Γνωρίζουμε το έργο τους και τους πληροφορούμε ότι θα αποτύχουν. Το Ελληνικό έθνος θα παραμείνει ελεύθερο και θα φέρει σε πέρας την ιστορική του αποστολή και αυτοί θα εισπράξουν την καταισχύνη της ιστορίας.


Ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικών και Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου